Hlavní obsah

Nová DVD: Teorie velkého třesku, Méďa 2, Dáma ve zlatém a Filmový dobrodruh Karel Zeman

Právo, Věra Míšková

Tento týden vychází televizní seriál Teorie velkého třesku. Úspěšná komedie Méďa, která je navzdory názvu pro dospělé, má pokračování Méďa 2. Dáma ve zlatém vypráví skutečný příběh ženy, která se rozhodla dosáhnout spravedlnosti za každou cenu. Dokumentární film Karel Zeman - filmový dobrodruh je životopisným filmem, který se ohlíží za životem, dílem a významem klasika světového filmu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Nová DVD 44. týden

Článek

Teorie velkého třesku

Nová DVD

Dva fyzici Leonard a Sheldon rozumí úplně všemu, od nepřekonatelné gravitace černých děr po spletitou strukturu atomů. Jenže když z atomů zformujete ženu, jsou oba vědátoři v koncích.

Teorie velkého třesku, USA 2007, 183x20 min., komedie, režie: Mark Cendrowski, James Burrows a další, hrají: Jim Parsons, Johnny Galecki a další.

Méďa 2

Nová DVD

Dobré příběhy končí svatbou, tento jí začíná. Urostlé a blonďaté pokladní Tami-Lynn nevadí, že je její manžel chlupatý po celém těle a navíc měří o metr a půl míň než ona. On by jí na oplátku chtěl dopřát miminko, jenže jaksi technicky…, a tak se rozhodnou pro umělé oplodnění. A v okamžiku, kdy Ted s Johnnyho pomocí má potřebné sperma takřka na dosah packy, zařehtá úřední šiml…

Méďa 2, USA 2015, komedie, 115 min., režie: Seth MacFarlane, hrají: Mark Wahlberg, Amanda Seyfriedová, Morgan Freeman a další.

Dáma ve zlatém

Nová DVD

Šedesát let poté, co byla za druhé světové války nucena utéct z milované Vídně, se Maria Altmannová rozhodne získat zpět rodinný majetek, který jí byl zabaven nacisty. Patří k němu i umělecká díla nevyčíslitelné hodnoty. Za svého právního zástupce si vybere mladého muže Randyho Schönberga a společně se pustí do zdlouhavého a náročného soudního sporu.

Dáma ve zlatém, USA/VB 2015, drama, 110 min., režie: Simon Curtis, hrají: Helen Mirrenová, Ryan Reynolds, Daniel Brühl a další.

Filmový dobrodruh Karel Zeman

Nová DVD

Pokud spočteme ceny z festivalů, divácký ohlas v zahraniční distribuci i množství publikací a počet filmových tvůrců, kteří Karla Zemana uvádějí jako inspirační zdroj, dojdeme k závěru, že je jedním z nejúspěšnějších a nejvíce ceněných českých filmařů ve světě. Všechno se přitom naučil sám, neprošel filmovou školou, není lehce zařaditelný. Pro svou vnitřní poezii a upřímnost však jeho filmy nestárnou.

Filmový dobrodruh Karel Zeman, Česko/Kanada, 2015, dokumentární, 102 min., režie: Tomáš Hodan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám