Hlavní obsah

Famufest: Nejlepší studentský film zvolí Bartoška

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Festival studentů FAMU začal v Praze 18. listopadu. Přináší diskuse, noční koncerty a samozřejmě spoustu nových filmů.

Foto: Právo - Milan Malíček

Jiří Bartoška

Článek

Festival se koná hlavně v prostorách Bio Oka, The Chemistry Gallery a na AVU.

„Do 32. ročníku Famufestu se přihlásilo 95 filmů. Z nich předporota vybrala celkem 18 snímků, které jsou nominovány v devíti soutěžních kategoriích. Nejvíce nominací sesbíral debutový film David režiséra Jana Těšitele, který si vysloužil velkou pozornost již na karlovarském festivalu,” sdělil za pořadatele Josef Švejda.

„O dětech se říká, že jsou solí země. Tak uvidíme, s čím mladí filmaři přijdou,” řekl Jiří Bartoška, který letos zasedá v hlavní porotě spolu s kameramanem Martinem Štrbou, umělcem Markem Therem nebo francouzským filmovým kritikem Pierre-Simonem Gutmanem.

Hlavním hostem festivalu je francouzský filmař Guillaume Nicloux, který bude mít přednášku a uvede v české premiéře svůj nový film Valley of Love, který letos soutěžil o Zlatou palmu v Cannes. Návštěvníci se mohou těšit i na koncerty, diskuse nebo výstavu fotografií a expozici experimentální tvorby katedry CAS (Centrum audiovizuálních studií). Více na stránkách https://www.facebook.com/famufest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám