Hlavní obsah

O vraždách pražských taxikářů točí film

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V roce 2014 budil velkou pozornost sériový vrah pražských taxikářů. O nedávných událostech se už natáčí film Taxi 121.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vlastina Svátková

Článek

Ve filmu si zahrají Filip Tomsa, Lenka Zahradnická, Roman Vojtek nebo Vlastina Svátková známá z nového filmu Gangster Ka.

„Zajímaly mě situace, které mohl řidič taxíku prožívat. Ta představa byla stejně tak děsivá, jako silná,“ uvedl režisér Dan Pánek, který natáčí i na reálných místech činu.

„Naším cílem je vytvořit film, který je do jisté míry minimalisticky pojatý. Diváka vhodí přímo do taxíku, ve kterém se odehraje poslední jízda taxikáře Matěje, kterého ztvární Filip Tomsa. O napětí rozhodně nebude nouze,“ dodal debutující režisér.

„Již během první schůzky s režisérem Danem Pánkem jsem věděl, že do toho půjdu. Jako většina lidí jsem z médií ten případ znal a vzbuzoval ve mně mnoho otázek. Navíc je to scenáristicky velmi silný příběh, kde je co hrát, sešli se tam vynikající herečtí kolegové a fascinoval mě Danův velmi osobní přístup a jeho maximální zaujatost pro věc. Co víc by si herec měl přát?“ řekl Filip Tomsa.

Do kin by se měl snímek dostat na jaře roku 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám