Hlavní obsah

V Praze vystoupí Shilpa Ray, která zaujala před Nickem Cavem

Praha

V pražském Lucerna music baru vystoupí v pondělí 16. 11. Američanka indického původu Shilpa Ray, která doprovázela na posledním evropském turné Nicka Cavea a jeho skupinu The Bad Seeds. I když si vystačila jen s harmoniem, dokázala strhnout publikum v halách.

Foto: 10:15

Shilpa Ray

Článek

Do Evropy se vrací se svou vlastní kapelou v rámci turné k novému albu Last Year’s Savage. Přestože vyrůstala v New Jersey v rodině indických imigrantů, nepodlehla zpěvačka a hráčka na harmonium jen kouzlu vlastní kultury, inspirovali ji The Velvet Underground, Patti Smith nebo Blondie či Dresden Dolls.

První úspěch zaznamenala s projektem Shilpa Ray and Her Happy Hookers, se kterým vydala desky A Fish Hook an Open Eye a Teenage and Torture. Další album vyšlo u labelu klubu Knitting Factory zaměřeného na alternativní hudbu a experimentální jazz a pomohlo jí prosadit se v zahraničí.

Po rozpadu kapely v roce 2011 se Shilpa Ray vydala na sólovou dráhu. Její koncertní spolupráce s Nickem Cavem začala záhy po rozpadu Happy Hookers a brzy vyšla první společná nahrávka – Pirate Jenny, známá píseň Kurta Willa a Bertolta Brechta z Třígrošové opery se objevila na druhém dílu kompilačního projektu Rogue’s Gallery. Shilpa Ray za doprovodu Nicka Cavea a Warrena Ellise excelovala.

Na letošním albu Last Year’s Savage, které natočila s kapelou, se Shilpa Ray vrací k rockovému zvuku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám