Hlavní obsah

Sto let Franka Sinatry. ČR zažije pět koncertů s desítkami účinkujících

Novinky, Stanislav Dvořák

Ke stému výročí narození amerického zpěváka a herce Franka Sinatry (12. prosince) se chystá hned pět velkých koncertů v Praze, Brně a Ostravě.

Foto: Foto Dorian Hanuš

Jazzový zpěvák Jan Smigmator

Článek

„České oslavy budou druhé největší na světě. Délkou programu i počtem umělců na scéně. Samotný galakoncert bude mít dvě a půl hodiny,” řekl ve čtvrtek jeden z pořadatelů David Salomon.

„Na pražské akci je možné koupit lístky přímo na pódium, mohou sedět u kulatých stolků, dát si drink a užívat si to,” dodal.

Účinkovat budou RTV Big band Felixe Slováčka, dále Pavel Šporcl, Jiří Stivín, Tereza Černochová, německý zpěvák Tom Gaebel, filipínský entertainer Arthur Mannuntag a slovenská vibrafonistka Ludmila Štefániková.

„Na turné bude s námi i jeden z nejbližších Sinatrových přátel a autor jednoho z největších hitů, které Frank zpíval. Víc bych ale nerad prozrazoval. Snad jen to, že během večera zazní více než 50 hitů,“ doplnil zpěvák a dramaturg koncertů Jan Smigmator.

Koncerty proběhnou 10. 12. v brněnském Bobycentru, 11. 12. v ostravském Gongu a turné vyvrcholí v pražském Obecním domě 12. a 13. prosince. V neděli bude i odpolední termín od 15.00. Předprodej probíhá v síti Ticketstream a vstupenky jsou v ceně od 599 Kč. Více na www.sinatrology.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám