Hlavní obsah

Suzi Quatro zazpívá hity v Praze i Brně

Právo, Jaroslav Špulák

Americká rocková zpěvačka Suzi Quatrto se vrací do České republiky. Ve středu 11. listopadu vystoupí ve Velkém sále pražské Lucerny, o den později se představí v brněnském Bobycentru.

Foto: archív Brnokoncert

Suzi Quatro se do České republiky pravidelně vrací.

Článek

Pražský koncert už je téměř vyprodaný a zbývá několik posledních lístků na stání. Vstupenky na brněnský koncert jsou stále k dispozici. V Praze se role předkapely zhostí kapela Progres 2, v Brně formace Keks.

Suzi Quatro se narodila jako Susan Kay Quatrocchiová v červnu roku 1950. Již ve čtrnácti letech založila se svými sestrami kapelu Suzi Soul & The Pleasure Seekers. V roce 1967 pracovaly a vystupovaly ve Vietnamu. V letech 1968–1970 vedla se svou sestrou Nancy skupinu Cradle.

Na sólovou dráhu vstoupila v sedmdesátých letech. Pohybuje se v oblasti hardrockové hudby a její projev charakterizuje nakřáplý hlas. Do České republiky se vrací často, protože u nás měla spoustu příznivců již před rokem 1989. V Praze poprvé vystupovala již v roce 1979.

„Pamatuji si na to, bylo to báječné. A nevzpomínám si, že by mě komunisti nějak omezovali. Pro místní lidi nebo návštěvníky koncertu to bylo jistě jiné, ale myslím, že na své hosty byli docela hodní. Alespoň na mě. Ale nejsem, a ani tehdy jsem se necítila být nijak politicky angažovaná. Jenom bavím lidi,“ řekla zpěvačka v rozhovoru pro Právo.

Suzi Quatro vydala patnáct studiových alb. To zatím poslední je staré čtyři roky a jmenuje se In The Spotlight.

Reklama

Výběr článků

Načítám