Hlavní obsah

Jan Révai a Vlastina Svátková točí čínský seriál v Terezíně

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výpravný historický seriál o tzv. čínském Oscaru Schindlerovi natáčí v těchto dnech v Terezíně česko-čínský štáb.

Foto: Twin Star Film

Ze seriálu Poslední vízum

Článek

Tvůrci tvrdí, že jde o největší česko-čínský koprodukční projekt, a účastní se ho 30 českých herců. Seriál Poslední vízum (Last Visa) se natáčel v Praze či Liberci a nyní se přesunul do prostor památníku Terezín.

„V Terezíně budeme natáčet především akční scény, například útěk hlavních postav z koncentračního tábora. Památník Terezín je proto ve dnech 19., 20., a 22. až 25. listopadu zcela uzavřen pro veřejnost,“ řekl Pavel Berčík, výkonný producent projektu.

Foto: Twin Star Film

Čínský seriál Poslední vizum

„Na projektu pracují dva samostatné česko-čínské štáby, které se mu věnují 12 hodin denně tak, aby se série stihla dokončit do konce listopadu. Poté se celý štáb včetně několika českých herců přesune do Šanghaje, kde budou dotočeny poslední scény,“ uvedli producenti projektu Steve Lichtag a Tiefeng Shan ze společnosti Twin Star Film, která je koprodukčním partnerem čínské Omnijoi TV.

„Moje role se jmenuje Hans a je to ta nejzápornější postava, esesman, který jde po hlavní postavě Pu ti cou,“ řekl herec Jan Révai, který má z Čechů v seriálu největší roli.

„Je to velký výpravný projekt s velkým počtem natáčecích dnů, dělaný s obrovským nasazením, se kterým jsem se doposud nesetkal. Je to obrovská příležitost a zkušenost, kvůli které jsem musel na čtvrt roku omezit téměř všechny své divadelní aktivity,“ dodal herec, jehož manželku hraje Vlastina Svátková.

Reklama

Výběr článků

Načítám