Hlavní obsah

Bild: Stav Karla Gotta je vážný

• Aktualizováno

Zpěvák Karel Gott se potýká s nádorovým onemocněním v pokročilém stadiu, uvedl server německého bulvárního listu Bild s odkazem na nejmenovaného rodinného přítele. Gott podle něj bojuje o život.

Foto: Petr Horník, Právo

Karel Gott

Článek

„Diagnóza (zní): lymfom v pokročilém stadiu,“ poznamenal zdroj a dodal: „Nevypadá to pro Karla dobře, bojuje o život.“

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

O tom, že populární zpěvák trpí rakovinou mízních uzlin, informovala v úterý Gottova manželka Ivana. „Situace je bohužel taková, že Karlovi byl při operaci náhlé příhody břišní diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom. Bylo potřebné Karla převézt z IKEM na specializované hematologické oddělení I. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze,“ napsala. [celá zpráva]

Lymfomy jsou zhoubné nádory mízních uzlin a lymfatické tkáně. Non-Hodgkinův lymfom se může vyskytovat ve všech tkáních, ve kterých jsou přítomny lymfocyty, tedy bílé krvinky. Nemoc je vyléčitelná.

Zájem německých, rakouských i ruských médií

Onemocněním Karla Gotta se v úterý zabývají i další německá média. Například magazín Focus stejně jako tisková agentura DPA upozornil na to, že český zpěvák za svou bezmála šedesátiletou kariéru prodal více než 30 miliónů desek a jen v Německu vydal přes 120 alb.

DPA upozornila také na to, že byla zrušena Gottova očekávaná účast na vyhlášení cen populární hudby Český slavík. Německá agentura uvedla, že šestasedmdesátiletý zpěvák má v každém případě šanci vyhrát tuto anketu už počtyřicáté.

Gottův zdravotní stav sledují i další německá a rakouská média. Zprávy o jeho nemoci a zahájení léčby přinesl například rakouský server Der Standard, deník Kronen Zeitung, bavorský rozhlas, ale také renomovaný německý list Die Welt. Ten napsal, že zpěvák je v nejlepším zdravotním centru, obklopen špičkovými lékaři, a podstupuje nejmodernější léčbu.

O Gottově nemoci informovala i ruská agentura Interfax. Připomněla výrok jeho šéflékaře profesora Marka Trněného o tom, že není jasné, jak dlouho léčba potrvá, i oznámení Gottovy manželky Ivany, že je v péči nejlepších specialistů.

Gotta lékaři operovali kvůli břišním problémům v úterý 27. října. Do pražského Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM) přijel už v neděli 25. října, protože mu bylo nevolno. [celá zpráva]

Už v létě měl Gott problémy se srdeční arytmií, na kterou bere léky. Lékaři při současné hospitalizaci vyloučili, že by jeho stav měl kardiovaskulární příčiny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám