Hlavní obsah

Nová alba: Support Lesbiens, Andrea Bocelli, Killing Joke či Rod Stewart

Právo, Jaroslav Špulák

Hned několik výrazných titulů přichází na trh tento týden. Skvělá je nová deska našich Support Lesbiens. Za poslech rozhodně stojí i čerstvé album britských Killing Joke, Itala Andrey Bocelliho, Brita Rod Stewarta nebo Slovenky Kataríny Knechtové.

Článek

Support Lesbiens: K.I.D.

Foto: Warner Music

Nová alba

Pražská skupina udělala výrazný krok vpřed, pokud jde o zvuk. Sestava, která takto nahrála již druhé album, změnila obvyklý sound. Je moderní, svěží, písničky jsou nápadité, objevuje se v nich taneční rytmus, přitom ctí parametry dobrého popu. Kolekce nabízí jedno anglicky zpívané album a druhé s vybranými písněmi v češtině.

Andrea Bocelli: Cinema

Foto: Universal Music

Nová alba

Nevidomý zpěvák Andrea Bocelli vydává výběr skladeb z filmů, které pro ně složili například Leonard Bernstein, Andrew Llyod Webber, Irving Berlin či Ennio Morricone. Bocelli jim dal jinou tvář, leckdy zajímavou a originální.

Katarína Knechtová: Prežijú len milenci

Foto: KK Records

Nová alba

Slovenská zpěvačka přichází s albem, které vznikalo tři roky. Obsahuje deset písní a bonus v podobě  krátkometrážního filmu Zem je guľatá. Knechtová je autorkou hudby, s texty jí pomáhali Martin Žúži (Hex), Rasťo Kopina (Nocadeň), textař Vlado Krausz a básnířka Silvia Kaščáková.  Na vzniku kolekce se podílelo šest producentů včetně Christiana Eignera z Depeche Mode.

Killing Joke: Pylon

Foto: Universal Music

Nová alba

Velmi zdařilá nahrávka legendární britské kapely, v jejímž čele stojí zpěvák a klávesista Jaz Coleman. Jako obvykle je na ní esence hudební energie, mnoho naštvání v textech a prezentace zcela nezastavitelná až bezohledná. K této kapele to ale patří.

Rod Stewart: Another Country

Foto: Universal Music

Nová alba

Každý, kdo má zpěváka Roda Stewarta rád, bude jeho novým albem potěšen, snad i nadšen. Nic na něm neošidil. Platí ale také, že kdo Stewarta příliš nevnímal, tato deska jeho vztah k němu nezmění.

5 Seconds of Summer: Sounds Good Feels Good

Foto: Universal Music

Nová alba

Čtyři roky existující australský rockový boyband přichází se svým druhým albem. Autorský a interpretační recept zůstal neměnný. Kapela zpívá na první poslech chytlavé písně, čemuž je podřízena i produkce.

Jamie Lawson: Jamie Lawson

Foto: Warner Music

Nová alba

Britský písničkář, zpěvák a kytarista přichází se svým v pořadí pátým albem. Je na něm jedenáct osobních a prožitých  písniček, zazpívaných s citem a profesionální interpretací.

Gladiator: 13

Foto: Warner Music

Nová alba

Další album slovenské rockové skupiny představuje písničky, které se nesou v tradičním duchu její tvorby. Z nahrávky, která nabízí jedenáct písniček, znatelně čiší klid, pohoda a optimismus.

United 5: The First Step

Foto: Nemoros

Nová alba

United 5 je česko-slovenský boyband, který na castinzích vybral britský skladatel a producent Andrew Murray. Skladby, které napsal, mají anglické texty a nesou se v naprosto obvyklých intencích prezentace světových boybandů.

Karel Plíhal: Skříň s beduíny

Foto: Warner Music

Nová alba

Na albu je sedmatřicet písniček Karla Plíhala. Jde o výběr z jeho tvorby z let 1990 až 2005. Kolekce tak odhaluje osobitost tohoto moravského písničkáře, který patří k nejvýraznějším na české folkové scéně vůbec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám