Hlavní obsah

Nové knihy: Hejnic, Hawkinsová, Grass i Pithart

Právo, František Cinger

Mezi novinkami vyniká román Otty Hejnice, bestseller britské prozaičky Pauly Hawkinsové, životopisný román Milana Deklevy i vzpomínková kniha Petra Pitharta. A nesmějí chybět dokonce dva komiksy.

Článek

Otto Hejnic:

Sifon, Venda a jejich lásky

Nové knihy

Román o dvojici kamarádů-loserů, kteří zůstali na ocet. Hezoun Petr, zvaný Sifon, synek z česko-německého manželství, a věčně usměvavý Venda, opožděný plod pozdní lásky. Jejich osudy jsou v průběhu děje konfrontovány s osudy žen, jež jim zkříží cestu.

Nakladatelství Bor, 264 stran, 275 Kč

Josua Ferris:

Vstát znovu se slepicemi

Nové knihy

Paul O’Rourke má zubařskou praxi a k ní ještě krizi středního věku. Anebo, řečeno jednodušeji, nesnáší stroje a přístroje, ale miluje svůj iPhone; zuřivě fandí Red Sox, ale každé vítězství mu způsobí depresi; rád by byl ateistou, ale pořád se té víry nějak ne a ne pustit...

Mladá fronta, přeložil Richard Podaný, 304 stran, 299 Kč

Paula Hawkinsová:

Dívka ve vlaku

Nové knihy

Rachel dojíždí vlakem do Londýna. Den co den se dívá do soukromí lidí, kterým dá i jména Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. A krátce nato se dozví, že se „její“ Jess pohřešuje. Obrátí se na policii. Ale není si jistá, zda tím nenadělá více škody než užitku.

Ikar, přeložila Věra Klásková, 328 stran, 349 Kč

Milan Dekleva:

Triumpf potkanů

Nové knihy

Expresinostický román z doby postmoderní. Hlavní hrdina kolísá mezi realitou a halucinacemi podobně jako mezi největšími vášněmi – je to milostný vztah a literární tvorba. Děj je inspirovaný osudy slovinského dramatika a prozaika Slavka Gruma (1901-1949).

Dauphin, přeložil Libor Doležán, 380 stran, 348 Kč

Günter Grass:

Platejs

Nové knihy

Škálou jazykových a stylistických prostředků i hlavním dějištěm navazuje román, vydaný roku 1977, na „gdaňskou trilogii“ z přelomu 50. a 60. let. Gdaňská provincie je tentokrát zasazena do groteskně zcizeného rámce dějin od mladší doby kamenné do současnosti.

Atlantis, přeložil Jiří Stromšík, 558 stran, 462 Kč

Ben Brooks:

Lolito

Nové knihy

Když si patnáctiletý kluk nabrnkne čtyřicetiletou ženu a jejich vztah přeroste z chatu do postele, začnou se dít věci. Pletou se do toho jeho rodiče, její manžel, a pak to začne zajímat dokonce i policii. Skandál v celé Anglii, protože ona je učitelka.

No Limits, přeložila Lucie Melicharová, 288 stran, 249 Kč

Lincoln Child:

Zapomenutý pokoj

Nové knihy

V rozlehlém starobylém sídle na břehu moře na Rhode Islandu nějakou dobu dochází k znepokojivým jevům… Místnosti uzavřená celá desetiletí skrývá nebezpečná tajemství a vyšetřovatel Jeremy Logan musí celou záležitost diskrétně prozkoumat…

BB art, přeložil Ondřej Duha, 264 stran, 299 Kč

Joachim Friedrich:

Čtyři a půl kamaráda a panter na školním dvoře

Nové knihy

Zaujme nejen děti. Kalle, Ferda, Štefka a Ředkvička a jejich poloviční detektiv, pes Sedmikrásek, jsou opět mezi námi! Tentokrát s barevnými ilustracemi.

BB art, přeložil Ondřej Müller, 88 stran, 249 Kč 

Petr Pithart:

Po Devětaosmdesátém

Nové knihy

Rozpomínání na léta 1990–1994, ale také na to, „co z nich pošlo“ – od rozporného nastartování ekonomické transformace až po rozdělení Československa. Autor se ohlíží i po původu toho, čím jsme dnes znepokojeni jako jevy krizovými, v pocitu, „že něco je špatně“...

Academia, 492 stran, 450 Kč

Mark Buckingham, Bill Willingham:

Mýty 8: Vlci

Nové knihy

Společenství Mýtů, žijící v utajení mezi námi, si už od svého dávného protivníka, Nepřítele, vytrpělo hodně příkoří. Nyní přišel čas oplatit mu tuto laskavost a upozornit chtivého dobyvatele, že cena za podrobení si této pevnosti nezávislé magie bude vyšší, než si myslel.

Crew, přeložil Ľudovít Plata, 160 stran, 439 Kč

Louise Simonson, Walter Simonson:

World of Warcraft 4

Nové knihy

Znovuvzkříšení Tirisfalské rady je jedinou nadějí Azerothu proti zlu, jež rozpoutal kult Kladivo soumraku. Téměř tři tisíce let starý rituál, jímž byla tato mocná skupina ustavena, prováděli mágové. Může to dokázat i nová rada složená z šamana, druida, kněze a paladina?

Crew, přeložil Martin Antonín, 144 stran, 399 Kč

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám