Hlavní obsah

Žítkovské bohyně ze Zlína hostují v Praze

Právo, rh

Poprvé v Praze bude v neděli 18. října hostovat diváky i kritiky oceňovaná inscenace Žítkovské bohyně v podání Městského divadla ze Zlína. Dramatizaci stejnojmenného románu Kateřiny Tučkové o ženách z Bílých Karpat spjatých s přírodou i magií nastudoval režisér Dodo Gombár. Představitelka hlavní role Hana Tomáš Briešťanská se za ni ocitla v širší nominaci na Cenu Thálie 2014. Postavu Dory Idesové alternuje s Petrou Hřebíčkovou, ta se však nyní věnuje mateřských povinnostem.

Foto: Zdeněk Němec

Hana Briešťanská a Jan Leflík hrají v dramatizaci románu Kateřiny Tučkové Žítkovské bohyně.

Článek

Kromě Prahy, kde bude inscenace uvedena od 18 hodin v Divadle na Vinohradech, se Žítkovské bohyně, které měly premiéru na domovské scéně v březnu 2014, představí i divákům v Ostravě (20. října) a Brně (1. listopadu).

„Na zlínské Bohyně jezdí lidé z Karlových Varů, Děčína, dokonce i z Finska. Vzhledem ke vzdálenosti však máme mnoho a mnoho proseb, ať se s tímto představením tak zvaně přiblížíme. Jsem proto rád, že jsme se s Tomášem Töpferem dohodli a že budeme hrát právě v Divadle na Vinohradech, které zlínskému divadlu vždycky slušelo,“ říká ředitel zlínské scény Petr Michálek.

Reklama

Výběr článků

Načítám