Hlavní obsah

Hřebejk naváže na Případ pro exorcistu s Krobotem a Melíškovou

Novinky, Stanislav Dvořák

Oblíbená krimi Případ pro exorcistu bude mít brzy další pokračování. Režisér Jan Hřebejk začal pro Českou televizi točit třídílnou kriminálku Pět mrtvých psů. Hotové jsou i Modré stíny Viktora Tauše, kde se rovněž objevuje stejný tým olomouckých kriminalistů.

Foto: Česká televize

Stanislav Majer a Klára Melíšková

Článek

Autory scénáře jsou opět Michal Sýkora a Petr Jarchovský.

“Pět mrtvých psů je třetím pokračováním úspěšné detektivní série Detektivové od Nejsvětější Trojice. Navazuje na Případ pro exorcistu a právě natočenou sérii Modré stíny. Zatímco v Modrých stínech se pohybujeme na půdě olomoucké univerzity a sledujeme vyšetřování vražd spojených s politickou korupcí, Pět mrtvých psů se přesouvá do světa pašování zvířat a psích zápasů. Stejně jako v obou předchozích sériích mají kriminální případy širší společenský rozměr a jsou výpovědí o prostředí, v němž se odehrávají,” řekl kreativní producent Jan Štern.

Tým vedený Marií Výrovou (Klára Melíšková) je tentokrát přivolán k neobvyklému případu. Ze zoologické zahrady v Olomouci záhadně zmizeli tři medvědi. Během nočního přepadení ostrahy organizovanou skupinou maskovaných pachatelů navíc zemřel vrátný. Okamžitě se tak rozjede rozsáhlé pátrání po možných motivech bizarní loupeže velkých šelem. Stopy vedou k nelegálním obchodníkům se vzácnými zvířaty a černému trhu s produkty tradiční asijské medicíny...

Foto: Česká televize

Miroslav Krobot

„Pět mrtvých psů je pro mě návrat mezi staré známé. Detektivky Michala Sýkory a Petra Jarchovského jsou ve svém lokálním ukotvení v Olomouci originální, navíc staví na charakterech kriminalistů a nevyhýbají se humoru. Celý pohled je mi blízký nadhledem a absencí odvozenosti a póz,“ shrnuje režisér Jan Hřebejk.

Diváci se mohou těšit na oblíbené hrdiny v čele s Marií Výrovou (Klára Melíšková), komisařem Mrázem (Stanislav Majer), Horovou (Tereza Voříšková) a plukovníkem Vitoušem (Miroslav Krobot). Dále hrají Tomáš Dastlík, Andrei Toader, Jiří Štrébl, Martin Finger, Igor Bareš a Martin Myšička.

Reklama

Výběr článků

Načítám