Hlavní obsah

Nové knihy: Dušek, Čechová, Tiller, Ramba i Žantovský

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výběr z novinek začíná románem Václava Duška, pokračuje povídkami Dory Čechové i smutným čtením z pera Daniela Petra. Nechybí rozbor mediální scény od Petra Žantovského ani studie o zdravotním stavu českých králů od Jiřího Ramby. Pozornost zasluhuje portrét soutěže Tour de France Tomáše Macka. A nakonec tři nové komiksy.

Článek

Václav Dušek:

Flákači

Nové knihy

Syrový a expresivní obraz života v severní části někdejších Sudet v 60. letech. Román narušuje představu o „zlatých“ šedesátých, která měla jinou podobu ve velkých městech a jinou právě v této části země, která zažila několik vln nájezdů dobrodruhů a zlatokopů.

Akropolis, 160 stran, 199 Kč

Dora Čechová:

Padaná letní jablka

Nové knihy

Povídky, kde hybatelkami mužských osudů jsou ženy. V tematicky různorodých příbězích si autorka pokládá otázky, proč někdo dokáže na lásku čekat celý život, proč jsou chvíle, kdy se cítíme šťastní, tak křehké a proč milujeme ty, kteří nás odmítají.

Labyrint, 200 stran, 245 Kč

Daniel Petr:

Straka na šibenici

Nové knihy

Hrdina žije s otcem alkoholikem v chátrajícím domě na okraji severočeského zapadákova. Přestože se díky své inteligenci naučí číst dřív, než jeho vrstevníci, zůstává v důsledku otcovy představy o výchově v zajetí téměř středověké nevědomosti plné přízraků a démonů.

Host, 200 stran, 269 Kč

Carl Frode Tiller:

Kroužení II.

Nové knihy

Generační výpověď o současných Norech v díle druhém. O tom jak nevraždí, nejsou detektivy, prostě žijí. Žijí norsky v Norsku. David ztratil paměť. Prostřednictvím inzerátu v novinách vyzve všechny, kdo ho znají, aby se mu pokusili vrátit vzpomínky. Skrz 3D brýle.

Dauphin, přeložila Pavla Nejedlá, 360 stran, 398 Kč

Jiří Ramba:

Tajemství Karla IV.

Nové knihy

Autor se soustředil na výsledky zkoumání ostatků Přemysla Otakara II., Karla IV., Ladislava Pohrobka, Jiřího z Poděbrad, Rudolfa II. a jeho sestry Eleonory. Nejdůležitější je pojednání o záhadném onemocnění Karla IV. na přelomu let 1350-1351, kdy císař dočasně ochrnul.

Akropolis, 192 stran, 280 Kč

Petr Žantovský:

Průvodce minovým polem české žurnalistiky

Nové knihy

Novinář a pedagog, autor studií jako Mediální manipulace a krize v ČT, Česká politika a média po roce 1989, rozhovorů s Mirkem Topolánkem i Milošem Zemanem, se zamýšlí nad působením české žurnalistiky ve svobodných poměrech

Orego, 130 stran, 200 Kč

Tomáš Macek:

Příběhy staré dámy

Nové knihy

Historie nejslavnějšího cyklistického závodu Tour de France. V posledních letech je v Česku stále populárnější, nejen kvůli startům Romana Kreuzigera nebo Leopolda Königa, ale i díky televizním přenosům. A stále víc českých diváků se o něm chce přesvědčit na vlastní oči.

Prostor, 638 stran, 897 Kč, e-kniha 350 Kč

George R. R. Martin:

Přísežný meč

Nové knihy

Osudy rytíře Duncana Vysokého a jeho panoše Egga, které jsme poznali už v prvním dílu, Potulný rytíř, a kteří dál usilují o čest, slávu a spravedlnost. V příběhu skončí v službách zchudlého, ale hrdého rytíře Eustáce, a ta služba jim slibuje, jak jinak, jen samé maléry.

Crew, přeložil Richard Podaný, 176 stran, 389 Kč

Karel Jerie:

Candide 2: Velký inkvizitor

Nové knihy

Válečné bojiště prvního dílu zbavilo Candida mnoha iluzí. V druhé části trilogie se opětovně setká s profesorem Panglosem a dopije do dna šálek hořké reality.

BB art, 64 stran, 299 + 999 Kč

Jason Aaron, R. M. Guera:

Skalpy 3: Mrtvé matky

Nové knihy

Dashiell Zlý kůň pracuje jako policista v indiánské rezervaci Prérijní růže, doopravdy však slouží brutálnímu náčelníkovi, Rudé vráně, coby muž pro špinavou práci. Ale pod tím vším se skrývá tvář tajného agenta FBI, který byl donucen se vrátit, aby dostat právě Rudou vránu.

Crew, přeložil Štěpán Kopřiva, 168 stran, 439 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám