Hlavní obsah

Rytmika King Crimson vystoupí v Praze v projektu Stick Men

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soubor Stick Men, ve které působí rytmika artrockových King Crimson, vystoupí 12. října v pražském Lucerna Music Baru. Kapelu vede baskytarista a hráč na stick Tony Levin, který také doprovázel Petera Gabriela, Laurie Andersonovou nebo Suzanne Vegu.

Foto: Prague Music Performance

Stick Men

Článek

Členem King Crimson je i velmi neortodoxní bubeník Pat Mastelotto, který kromě bicích využívá i elektrické bubny, samply a nejrůznější perkusivní a rytmické nástroje.

Třetím členem skupiny kytarista Markus Reuter, který studoval hru u Roberta Frippa z King Crimson. I on hraje velmi netradičním způsobem na touch guitar.

Soubor dal dohromady Levin v roce 2007 poté, co natočil sólovou desku Stick Man. Původně šlo o kvarteto, ale po vydání debutové desky Soup druhý hráč na stick Michael Bernier odešel.

Použité nástroje zvýrazňují perkusivní charakter těžko zařaditelné hudby sahající od progresivního metalu k názvukům elektronického afrorocku i nečekané rozsahy, protože dvanáctistrunný Chapmanův stick má basové i kytarové struny.

Reklama

Výběr článků

Načítám