Hlavní obsah

Rada Českého rozhlasu kritizuje ředitele Duhana kvůli zaměstnání syna

Novinky, ČTK, Stanislav Dvořák
Aktualizováno

Rada Českého rozhlasu podezřívá generálního ředitele Duhana z porušení zákona o ČRo kvůli zaměstnání jeho syna Andreje ve veřejnoprávním médiu.

Článek

Zaměstnání takzvané osoby blízké, což zákon neumožňuje, potvrdil náměstek René Zavoral. Předseda rady Stehlík zatím v Duhanově případě mluvil o možném porušení zákona. „Na přímý dotaz pana předsedy musím konstatovat, že osoba blízká panu generálnímu řediteli byla zaměstnána v Českém rozhlasu. Pan Andrej Duhan byl v pracovněprávním poměru vůči Českému rozhlasu do 31. srpna letošního roku,“ řekl náměstek.

Zavorala, který na zasedání rady šéfa veřejnoprávního rozhlasu zastupoval, Stehlík požádal, aby vyjádření o zaměstnání Andreje Duhana bylo zasláno písemně. Poté plánuje svolat k tomuto tématu mimořádnou radu, která by se mohla konat v příštím týdnu.

Ředitel je nemocný

Podle mluvčího Českého rozhlasu Jiřího Hošny je teď Duhan v pracovní neschopnosti. Na obvinění zatím nereagoval.

Peter Duhan, který vede Český rozhlas od roku 2010, se narodil 11. listopadu 1946 v Bratislavě. Vystudoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě, obor filmová a televizní scenáristika.

Krátce pracoval v rozhlase v Bratislavě, pak v televizi jako redaktor a dramaturg zábavy. Po roce 1989 se stal šéfredaktorem deníku Verejnosť a v letech 1991–1992 vykonával funkci ústředního ředitele Československého rozhlasu. Poté přešel do komerčního sektoru, kde působil jako programový ředitel společnosti Kabel Plus a jako ředitel vydavatelství N-Press.

Od roku 2000 spolupracoval se stanicí ČRo 6 – Rádio Svobodná Evropa a v roce 2007 se stal jejím ředitelem. Od roku 2009 působil jako programový ředitel Českého rozhlasu. Do funkce prozatímního ředitele ČRo byl jmenován 24. února 2010. Dne 28. července 2011 byl Radou Českého rozhlasu zvolen a jmenován do funkce generálního ředitele.

Reklama

Výběr článků

Načítám