Hlavní obsah

Na pomoc postiženým válkou zahrají Debbi, Voxel, Tonya Graves i Kocáb

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrtého října se koná v pražské La Fabrice velký koncert pro lidi zasažené válkou, kde vystoupí Allstar Refjudží Band, Tonya Graves, Michael Kocáb, Monika Načeva, Debbi, Kaia, Žofie Dařbujánová, Michal Ambrož a další.

Foto: Universal Music

Debbi

Článek

„My bychom tím koncertem rádi přispěli na pomoc lidem, kterým do životů zasáhla válka, a také apelovali na rozhádanou českou společnost, aby si vzpomněla, jak jsme na tom sami byli před 30 lety. I z Československa utekla dobrovolně či nedobrovolně spousta lidí a venku je nikdo nevítal slzným plynem. Dostali svou šanci a my to chceme v rámci večera připomenout,“ řekl ředitel La Fabriky Richard Balous.

Známí čeští emigranti promluví v průběhu večera k divákům prostřednictvím  filmových projekcí. Stejně jako syrští uprchlíci. „Máme připravených několik krátkých reportáží přímo ze Sýrie, ale také z Turecka, kde diváci uvidí z čeho a před čím teď Syřané utíkají,“ dodává David Gajdečka z United Islands.

Vstupné na koncert bude dobrovolné a poputuje do neziskové organizaci Člověk v tísni. Ta pomáhá přímo v Sýrii válečným uprchlíkům, ale působila také na Ukrajině, kde distribuovala humanitární pomoc tisícovkám lidí, a v dalších celkem cca 25 zemích. V České republice se věnuje vzdělávacím projektům.

Reklama

Výběr článků

Načítám