Hlavní obsah

The Strokes pracují na novém albu

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedna z nejzajímavějších rockových kapel takzvaných nultých let, americká The Strokes, potvrdila, že po nedávné několikaměsíční koncertní i tvůrčí pauze začíná pracovat na novém albu. Učinila tak v neděli na Landmark Music Festivalu ve Washingtonu.

Foto: ČTK

V čele The Strokes stojí zpěvák Julian Casablancas.

Článek

„Brzy budeme zpátky,“ řekl zpěvák Julian Casablancas. „Zanedlouho půjdeme nahrávat do studia.“ Potvrdil tak to, co naznačil již letos v dubnu, tedy chystaný návrat The Strokes na scénu, a to v plné parádě, tedy i s albem.

Právě Casablancas se letos v červnu představil se svou další skupinou The Voidz na festivalu Rock for People v Hradci Králové. I tam v rozhovorech o novém albu The Strokes hovořil.

The Strokes vznikli v New Yorku v roce 1998 a uspěli hned prvním albem Is This It (2001). Získali za ně několik prestižních cena i nominací, především pak Brit Awards, Druhé album Room On Fire vyšlo o dva roky později. Ono ani další tři desky už ale tak výrazný úspěch nezaznamenaly. Poslední nahrávka se jmenuje Comedown Machine a vyšla v roce 2013.

Reklama

Výběr článků

Načítám