Hlavní obsah

Karel Gott vydá kolekci osmadevadesáti duetů

Právo, kul

Již 2. října vyjde 5CD Karla Gotta nazvané Duety. Bude na něm osmadevadesát nahrávek s dvaasedmdesáti pěveckými kolegy. Písně budou prezentovány v devíti jazycích, když na albu kromě češtiny zazní také slovenština, angličtina, němčina, španělština, italština, francouzština, ruština i latina. Nahrávky vznikaly v letech 1962 až 2015.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Karel Gott s kytaristou Alfrédem Bittnerem, s nímž také jeden duet zpívá.

Článek

„Snad na žádném ze svých albových projektů jsem nebyl prezentován jako zpěvák s nesmírně rozmanitým repertoárem, který obsahuje i různé, mnohdy protichůdné žánry,“ říká o kolekci Gott. „Na albu Duety mě však uslyšíte zpívat nejen popové písně, které byly a jsou mou hlavní doménou, ale i operní, operetní a muzikálové árie, skladby klasiků, italské canzonetty, jazz, swing, rock, country, soul, crossover, filmové písně, tradicionály, spirituály i rap.“

Na desce se zpěvák představí mimo jiné v duetech s Evou Pilarovou, Bárou Basikovou, Lucií Bílou, Martou Kubišovou, Ilonou Csákovou, Peterem Dvorským, Helenou Vondráčkovou, Karlem Černochem, Terezou Kerndlovou, Petrem Mukem, Evou Urbanovou či americkými černošskými operními sopranistkami Feliciou Weathersovou a Paulettou deVaughnovou.

Bonbónkem budou dvě nové skladby. Ta se zpívajícím kytaristou Alfrédem Bittnerem se jmenuje Když máš ji rád vážně (Jestli oplácíš jí lásku) a jde o coververzi písně Bryana Adamse Have You Ever Really Loved A Woman. Druhý duet s Petrem Kolářem, pojmenovaný To jenom láska zastaví čas, je původní poprocková balada, která vznikla speciálně pro tento projekt v produkci Miloše Dodo Doležala.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám