Hlavní obsah

Kritizovaná reality show ČT Dovolená v protektorátu získala evropskou cenu

Právo, jp

Dokureality České televize Dovolená v protektorátu získala druhé místo na přehlídce evropských veřejnoprávních stanic Creative Forum v Berlíně. V německé metropoli ji vybrali odborníci z dvaadvaceti nejúspěšnějších evropských televizních projektů.

Foto: Česká televize

Rodina přežívala dva měsíce na samotě bez moderní techniky.

Článek

„Druhé místo pro Dovolenou v protektorátu je rovněž dokonalou satisfakcí za to, že jsme za pořadem od počátku stáli, navzdory mnohé kritice,“ konstatoval ve středu generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Příprava osmidílné dokureality, ve které konkurzem vybraná vícegenerační rodina přežívala dva měsíce na samotě Beskyd v kontextu odkazujícím na období protektorátu a na níž spolupracovala řada historiků a odborníků, stála režisérku a autorku projektu Zoru Cejnkovou přes dva roky intenzivní práce.

Pořad zpočátku čelil negativní kritice zejména ze zahraničí, kde jeho název budil obavy ze znevažování strachu a utrpení lidí, žijících v té době. Vadilo také, že se pořad žánrově zařazoval jako reality show, protože i čeští diváci mají reality show spojenou spíše s bulvárním pojetím.

Reklama

Výběr článků

Načítám