Hlavní obsah

Nová alba: Duran Duran, Daniel Landa či Miro Žbirka

Právo, Jaroslav Špulák

V tomto týdnu si můžete obstarat novinky, které na sebe jistě budou v různých kruzích poutat různé druhy pozornosti. Vychází deska britských Duran Duran či album Daniela Landy Žito, které uvedl na sobotním Velekoncertě v Praze. Jsou tu i novinky Miro Žbirky či norských A-ha.

Článek

Duran Duran: Paper Gods

Foto: Warner Music

Nová alba

Po pěti letech vychází aktuální počin slavné britské popové kapely. Ponechala si rukopis osmdesátých let, kdy si získala největší slávu, ale pozvala producenty a hosty, kteří se postarali o to, aby byl zvuk modernější. Konečný kompromis je vcelku uspokojivý.

Miro Žbirka: Miro

Foto: Universal Music

Nová alba

Miro Žbirka si nahráním nové desky splnil dávný sen. Realizoval ji ve slavném studiu Abbey Road v Londýně s britskými spolupracovníky. Vznikla kolekce zkušeného muže, poklidná a s nadhledem prezentovaná. Album je nazpívané anglicky, na bonusovém disku je několik písniček přezpívaných se slovenskými texty.

Daniel Landa: Žito

Foto: Warner Music

Nová alba

Zvuk Landových nahrávek se na novém počinu Žito ve srovnání se staršími alby zásadně nezměnil. Nové je to, že použil jednu coververzi a také skladbu, kterou pro něho napsal Václav Noid Bárta. V textech se snaží posluchačům přiblížit to, jak v posledních letech vystupuje na veřejnosti i na pódiích a proč to tak je.

A-ha: Cast In Steel

Foto: Universal Music

Nová alba

Šest let trvalo, než slavná norská kapela A-ha vydala nové, v pořadí desáté studiové album. Jsou na něm čisté popové skladby, v nichž jsou soustředěny všechny dosavadní tvůrčí zbraně kapely - líbivost, melodičnost i příjemná interpretace.

The Libertines: Anthems for Doomed Youth

Foto: Universal Music

Nová alba

Třetí studiové album britských The Libertines vychází jedenáct let po tom předešlém. Svou atmosférou, zvukem i přístupem na první dvě kolekce ale bezprostředně navazuje. Kapela kolem Petera Dohertyho a Carla Barata nabízí syrové garážové skladby s poněkud ledabylým projevem.

Troye Sivan: Wild

Foto: Universal Music

Nová alba

V Jihoafrické republice narozený australský zpěvák a herec Troye Sivan nabízí příjemné album, které se nese v duchu dream popu. Jeho skladby mají lehký, z velké části elektronický zvuk, Sivan je prezentuje s nadhledem a také stylovými přesahy.

Nero: Between II World

Foto: Universal Music

Nová alba

Nero je britská studiová kapela, která ve svém stylu spojuje dubstep, drum and bass a elektropop. Na svém druhém albu nabízí pokusy, které jsou občas zajímavé, povětšinou ale skladby působí jako hudba do výtahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám