Hlavní obsah

Wilsonov: Macháček mučil Zindulku

Již příští týden se na prvních regionálních předpremiérách setkají diváci s novou českou detektivní komedií Wilsonov. Do široké distribuce film vstoupí 1. října. V hlavních rolích se představí Jiří Macháček, Vojtěch Dyk a Táňa Pauhofová. Ve snímku se objeví mnohé další herecké osobnosti, například Jan Kraus či Petr Čtvrtníček. Podobně jako hlavní hrdinové i tito herci si museli při natáčení projít náročnými scénami.

Wilsonov: Nejdelší natáčecí denVideo: FilmBrigade

 
Článek

„V podstatě nejtěžší natáčecí den je den, který trvá víc než 18 hodin, a to už potom člověk neví, co je za den, nebo jestli je den nebo noc,“ vzpomíná Jiří Macháček, který hraje agenta FBI Aarona Fooda. „Pro mne byl asi nejdelší den, kdy se točila scéna v mučírně. Ta se natáčela hodně dlouho a nebýt toho, že jsem měl tu možnost mučit svého milého kolegu, přítele a skvělého českého herce Stanislava Zindulku, což mi přinášelo jisté vnitřní potěšení, tak tento den bych prožíval velmi těžce. Díky, Stando…,“dodal. Lze prozradit, že agent Food používá skutečně rafinované mučicí metody.

Pro režiséra Tomáše Mašína byla zase nejnáročnější scéna v divadle, kde filmový příběh vrcholí. Na natáčení ve Slovenské národní opeře měli tvůrci pouhý den a během něj musely vzniknout výpravné záběry vyhlášení nezávislosti Wilsonova a klíčový souboj, v němž se odhalí, co všechno je za tajemnými vraždami.

„Nechali jsme dokonce složit oslavnou píseň Wilsonova, hymnu. Všechno to v tom filmu je sice krátkou dobu, ale existuje celá skladba, která má tři sloky,“ prozradil režisér Tomáš Mašín.

Reklama

Výběr článků

Načítám