Hlavní obsah

R.E.M. drsně útočí na Trumpa: Nepoužívej naši muziku, smutný ubožáku

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skupiny R.E.M. a Survivor se velmi drsně ohradily proti užívání jejich hudby americkými politiky. Donald Trump použil v kampani hit R.E.M. a republikán toužící po křesle v Bílém domě Mike Huckabee si zase přivlastnil letitý hit Eye of the Tiger, který je znám z filmu Rocky, informoval server RollingStone.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Donald Trump

Článek

„Táhněte do pr... vy smutní ubožáci toužící po pozornosti a hladoví po moci. Nepoužívejte naši hudbu a můj hlas pro svou stupidní politickou šarádu,“ napsal zpěvák R.E.M. Michael Stipe.

Donald Trump použil na vystoupení ve Washingtonu píseň It's the End of the World as We Know It And I Feel Fine (Je to konec světa, jak ho známe, a líbí se mi to), když kritizoval prezidenta Baracka Obamu.

Foto: Polívka Tomáš DOP, ČTK

Michael Stipe, zpěvák americké skupiny R.E.M., která vystoupila 17. srpna v Praze.

Krátce poté vydala skupina prohlášení, které se netýká jen písně. Upozorňuje, že kromě toho, že neschválili použití písně v politické kampani a žádají ukončení této činnosti, občané by si měli uvědomit, že jde o ještě mnohem větší věci. Neměli by nechat předvádějící se politiky odlákat jejich pozornost od palčivých problémů současnosti.

Mluvčí Donalda Trumpa se zatím nevyjádřil.

Úplně stejný trapas přitom Trump udělal už v červnu. Použil hudbu Neila Younga (Rockin' in the Free World), ale kanadský muzikant je jeho odpůrcem, takže zažádal, ať toho okamžitě nechá, což prezidentský kandidát nakonec udělal.

Reklama

Výběr článků

Načítám