Hlavní obsah

Nové knihy: Lagercranzt, Daúd, Ekmanová, Sládek a Ovanul

Právo, František Cinger

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vychází pokračování Milénia z pera Davida Lagercrantze, Alžířan Kámel Daúd nabízí kontroverzní příběh vraždy, Švédka Ekmanová se představuje dalším románem. Ondřej Sládek nabízí monografii o Janu Mukařovském. A nemůže chybět nový komiks.

Článek

David Lagercranzt:

Dívka v pavoučí síti

Nové knihy

Inspirován trilogií Milénium píše švédský autor pokračování světoznámé ságy. Novináři Mikaelovi Blomkvistovi zavolá profesor Frans Balder, přední odborník na výzkum umělé inteligence. Tvrdí, že má zajímavé informace o americké zpravodajské službě a hackerech.

Host, přeložila Azita Haidarová, 480 stran, 349 Kč, e-kniha 239 Kč

Kámel Daúd:

Meursault, přešetření

Nové knihy

Více než sedmdesát let po slavném Camusově Cizinci autor převrací příběh, kdy v koloniálním Alžírsku běloch jménem Meursault zabil bez zjevného důvodu Araba. Nyní je tomu naopak: Arab zabíjí bělocha. V rodném Alžírsku byla na autora vyhlášena fatva.

Odeon, přeložila Alexandra Pflimpflová, 144 stran, 249 Kč

Kerstin Ekmanová:

Umíráček

Nové knihy

Parta lovců se v říjnu každoročně v neměnné sestavě vydává na lov na losy. Posilněni alkoholem udělají osudovou chybu, zaviní nehodu a snaží se zakrýt stopy. Ale ten, který dorazí poslední, je odhalí. Společné tajemství lovce zdánlivě ještě více semkne.

Argo, přeložila Jana Holá, 224 stran, 259 Kč

Deon Meyer:

13 hodin

Nové knihy

V příběhu z Kapského Města v hlavní roli s problematickým avšak výborným detektivem Bennym Griesslem si přijdou na své čtenáři krimi příběhů. Griessel nakonec rozhoduje o záchraně vlastní kariéry, rodiny i lidského života.

Moba, přeložil Jakub Kalina, 472 stran, 349 Kč

Jodi Picoultová:

Čas odejít

Nové knihy

Alice studovala chování slonů v Africe. Jednoho dne, když zemřela za záhadných okolností její kolegyně, Alice zmizela. Jenna byla tehdy ještě maličká, přesto celé roky touží matku Alici najít. Nevěří totiž, že by ji jenom tak opustila.

Ikar, přeložila Alexandra Fraisová, 456 stran, 399 Kč

Philip Kerr:

Přestupové okno

Nové knihy

První kniha z plánované série detektivek z prostředí první anglické fotbalové ligy. Scott Manson, trenér London City FC, umí pro své chlapce udělat první poslední a ti ho za to zbožňují. Manažeři týmu Scotta respektují. Jeden z nich je však zavražděn.

Argo, přeložil Lukáš Houdek, 344 stran, 348 Kč

Laurell K. Hamiltonová:

Dotek bouře

nové knihy

Pátý díl romanticko-detektivní urban fantasy série o princezně Meredith z Říše kouzel. Hlavní hrdinka pracovala jako soukromé očko v Los Angeles v oddělení pro nadpřirozené případy. A že o ně ve světě, kde vedle lidí žijí všemožné druhy kouzelných bytostí, není nouze.

Epocha, přeložila Dominika Moulíková, 188 stran, 189 Kč

Ondřej Sládek:

Jan Mukařovský

nové knihy

Kniha ukazuje život a dílo Jana Mukařovského (1891 – 1975) v kontextu domácí i zahraniční literární vědy a estetiky. Vykresleny jsou také osobní vztahy a jeho společenské a politické aktivity. Hlavně jde o analýzy principů Mukařovského strukturální poetiky a estetiky.

Host, 448 stran, 389 Kč

Jonáš Ovanul:

Kdo si prdnul u dvora

nové knihy

Račte vstoupit do světa kolem královského dvora, kde se princ Joachim uchází o ruku princezny Lenky. A vtom se to stane. Obrázková knížka zpracovává situaci důvěrně známou každému dítěti. Prděli už dinosauři, prdí i krávy, opice a samozřejmě také člověk.

Host, 40 stran, 189 Kč

Carl Critchlovw, Alan Grant, Val Semeiks:

Lobo: Sedm zbytečných a další příběhy

nové knihy

Lobo už v druhé knize souborných vydání. Všichni vědí, že je Lobo lovec lidí, maniak a všeobecně nepříjemný člověk. Nakonec se z něj stal poštovní doručovatel. A rocková hvězda. A kazatel! Vyprávějí o tom původní sešity číslo 7 až 13.

Crew, přeložil Pavel Dort, 379 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám