Hlavní obsah

Kostýmní drama Marguerite jede do Benátek

Právo, Věra Míšková

Výpravné kostýmní drama Marguerite, natáčené převážně v Česku a s koprodukční účastí zdejší společnosti Sirena Film, bylo vybráno do hlavní soutěže Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, který se uskuteční od 2. do 12. září.

Foto: ČTK

Film Marguerite natáčí uznávaný francouzský režisér Xavier Giannoli.

Článek

Děj se odehrává v Paříži dvacátých let. Marguerite Dumontová je zámožná žena, milovnice hudby a opery. Roky pravidelně zpívá pro své hosty.

Volná inspirace královnou kraválu

Jenže zpívá zoufale falešně a nikdo jí nikdy neřekl pravdu. Vše se zkomplikuje, když se rozhodne zazpívat před skutečným publikem, v pařížské opeře.

Příběh je volně inspirován Američankou Florence Foster Jenkinsovou, operní zpěvačkou, známou jako „královna kraválu“, která se ve 40. letech minulého století proslavila svým příšerným hlasem.

V hlavní roli exceluje Catherine Frotová, známá například ze snímku Z prezidentské kuchyně o přátelství prezidenta Francoise Mitterranda a jeho kuchařky.

Film o vášni, která je postavena na jedné velké lži, natočil jako svůj šestý film uznávaný francouzský režisér Xavier Giannoli z velké části v českých lokacích, například v prostorách pražského Divadla na Vinohradech, právnické fakulty, mimo hlavní město navštívil režisér také zámek Slapy nebo brněnské Mahenovo divadlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám