Hlavní obsah

Otázky Václava Moravce se stěhují do Žižkovské věže

Novinky, Stanislav Dvořák

Pořad Otázky Václava Moravce opustí po deseti letech virtuální studio a od 30. srpna se bude vysílat z vyhlídky televizního vysílače v Praze na Žižkově.

Foto: Milan Malíček, Právo

Václav Moravec, moderátor televizního pořadu Otázky Václava Moravce v České televizi

Článek

Termín návratu do původního studia je nejistý, ČT pouze uvedla, že se tak stane po ”modernizaci studia”.

„Otázky Václava Moravce se z virtuálního studia v takřka nezměněné podobě vysílaly posledních deset let. Technologicky tak již toto prostředí neodpovídalo vysokým nárokům na výrobu moderních publicistických formátů. Vysílání z exteriéru se v tuto chvíli ukázalo být nejlepší variantou, která je v souladu se současnými trendy a zároveň se autorskému týmu osvědčila při realizaci pořadu Fokus Václava Moravce. Žižkovský vysílač se navíc se svým funkčním zázemím, i symbolicky, jako nejvyšší bod hlavního města, ukázal být dobrým řešením. Se změnou lokality pak souvisí i úpravy vnitřní struktury pořadu,“ vysvětluje změny vedoucí dramaturgyně Otázek Václava Moravce Hana Andělová.

Vedle samotné diskuze obohatí pořad i reportáže z terénu. „Stejně jako je tomu už nyní během příprav Fokusu, se i v Otázkách vrátím k reportážní práci, u které jsem začínal,“ uvedl moderátor Václav Moravec.

„Další novinkou pak bude vysílání série reportáží a rozhovorů s názvem Akta OVM, v níž budou autoři s využitím archivů České televize připomínat agendu, které se v denním zpravodajství nedostává takové pozornosti. Diváci se mohou těšit například na téma věnující se zákonu o zveřejňování smluv nebo financování politických stran. Hostem historicky prvního vydání rubriky Akta OVM bude český politik a právník Jeroným Tejc,” dodala mluvčí ČT Alžběta Plívová.

Reklama

Výběr článků

Načítám