Hlavní obsah

Planeta opic se vrátí v roce 2016

Novinky, Stanislav Dvořák

Série „opičích” sci-fi stále nekončí. Matt Reeves, který režíroval Úsvit planety opic, připravuje další díl na rok 2016.

Článek

Gabriel Chavarria, který hraje také v novém dramatu Low Riders, jedná o klíčové roli v této novince Matta Reevese. Pracovní název projektu, který se ještě může změnit, zní War of the Planet of the Apes. Scénář píše Mark Bomback.

Chavarria není příliš známý, hrál v několika seriálech a také například ve filmu Mezi řádky, což bylo drama o učitelce (Hilary Swanková), jež pomáhá dětem ulice vyrůstajícím v přestřelkách a rvačkách. Odehrává se na chráněné půdě školy ohrožené násilím a rasovým napětím.

War of the Planet of the Apes bude sledovat další osudy inteligentního lidoopa Caesara. Vzdáleně vychází z knihy Planeta opic, kterou napsal Pierre Boulle, a z filmu, který vznikl už v šedesátých letech.

Poté nastala delší pauza, ale v posledních letech se Hollywood rozhodl opičí téma pořádně „vytěžit”. Tim Burton natočil v roce 2001 novou Planetu opic, Zrození planety opic z roku 2011 točil Rupert Wyatt a Úsvit planety opic Matt Reeves. Děj se pořád točí kolem toho, zda planetu v budoucnosti ovládnou prudce se vyvíjející opice, nebo zbytky lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám