Hlavní obsah

Plzeňský festival Živá ulice přidá týden koncertů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Týden hudby přidali v Plzni pořadatelé multižánrového festivalu Živá ulice. Po dvou týdnech skončil hlavní blok festivalu v neděli. Návštěvnost přes 50 000 lidí předčila očekávání pořadatelů. Rozhodli se proto prodloužit dosud nejbohatší ročník festivalu o dalších sedm dní. I jako poděkování za finanční podporu diváků, kteří přispívají na program pro příští rok, řekl ředitel přehlídky Jakub Vedral.

Foto: Živá ulice

Kousek od Inspiral baru bude během Plzeň Fashion Days umístěn Belfast, kde budou hrát další Djs.

Článek

Až do 30. srpna bude v Šafaříkových sadech v provozu jedna scéna Živé ulice - Inspiral Garden, kde budou každý večer koncerty nebo vystoupení dýdžejů v podloubí. „Nejenže se zvýšil počet diváků, ale i jejich přístup k festivalu. Zatímco dříve většina přišla na hlavní večerní koncert na náměstí, letos jsme měli centrum plné od odpoledních hodin. Na festivalu tak lidé strávili čtyři až pět hodin denně,” uvedl Vedral.

Poslední den festivalu, který vyvrcholil koncertem plzeňských kapel Bigbít - Plzeň sobě, byl podle Vedrala divácky nejúspěšnější. „Rozpočet na neděli, tedy na jeden den plzeňských kapel, byl 800 000 korun bez technického zajištění, které Živá ulice poskytla zadarmo. Tato částka se blíží jedné třetině rozpočtu hudební části celé Živé ulice, která letos ovšem trvá 29 dní,” uvedl.

Příští rok festival dostane z rozpočtu města dosud nejnižší částku, takže zhruba 60 procent rozpočtu musí pořadatelé získat z jiných zdrojů. Zapojili mimo jiné i veřejnost, která mohla přispívat prostřednictvím portálu Everfund.cz. Do posledního dne hlavního bloku Plzeňané přispěli 150 000 Kč. Do Festivalu polévky, který 6. září Živou ulici pro letošek ukončí, potřebují pořadatelé získat podle Vedrala 250 000 korun, čímž by příspěvek od diváků tvořil zhruba desetinu rozpočtu příštího roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám