Hlavní obsah

Živé kino ve filmových střižnách

Právo, míš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Živé kino je název pěti projekcí právě dokončovaných českých dokumentárních filmů, které se uskuteční od 23. do 30. srpna v pražských filmových střižnách. Tyto projekce předznamenají podzimní Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava, na němž se uváděné filmy představí ve světové premiéře.

Foto: ČTK

V rámci projektu Živé kino se diváci mohou setkat například s Filipem Remundou.

Článek

„Často slýcháme, že hollywoodská studia investují nemalé peníze do testovacích diváckých projekcí svých dokončovaných snímků. Živé kino plní pro mnohé české filmaře velmi podobnou roli,“ vysvětluje ředitel MFDF Ji.hlava Marek Hovorka.

Diváci mají příležitost setkat se jak s předními českými filmaři, letos například s Filipem Remundou a Martinem Ryšavým, tak i se zástupci nastupující filmařské generace Kristinou Bartošovou, Tomášem Kratochvílem a Janem Šípkem.

V jihlavské části Živého kina již tradičně proběhne pět filmových projekcí na pěti různých místech Jihlavy. Letošním klíčem k jejich výběru je oslava sta let provozu městského kina Dukla. Mezi promítanými tituly diváci najdou například populární dokument režiséra Ivo Bystřičana Mých posledních 150 000 cigaret nebo i Českým lvem oceněné Zapomenuté transporty do Polska režiséra Iva Přibyla.

Protože jsou místa na projekcích limitovaná, přihlásit se na ně můžete v den promítání od devíti hodin ráno. Zašlete na +420 607 218 808 SMS ve tvaru „Název filmu“ a číslo 1 nebo 2, podle počtu osob, pro které vstup rezervujete. Na jedno telefonní číslo je možné rezervovat místa pro maximálně dvě osoby na každý promítací termín. Vstup je zdarma. Rychlejší vyhrává!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám