Hlavní obsah

Detektiv z Cirkusu Bukowsky se vrací

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektiv Kuneš, postava z oblíbeného seriálu Cirkus Bukowsky, se vrátí na obrazovku, ale v jiném titulu. Jan Pachl začal pro Českou televizi natáčet sérii Rapl.

Foto: ČT

Hynek Čermák

Článek

V hlavní roli se opět představí známý herec Hynek Čermák.

„Detektiv Kuneš má zase jednou problém. Zmlátí přítele své bývalé ženy, nevypadá to s ním vůbec dobře, možná bude muset odejít od policie. Vysoce postavená nadřízená má pro něj řešení – uklidí ho na stáž do zapadlého pohraničí. Má to jen jeden háček. Jeho skutečným posláním je objasnit dva roky starou vraždu, jejíž vyšetřování uvízlo na mrtvém bodě. Kriminalita v pohraničí je jedna z nejvyšších v republice – pašování, výroba drog, pytláctví, prostituce, vraždy. Kuneš musí řešit jeden obtížný případ za druhým a k tomu, proč do kraje přišel, se dostává až po čase a vlastně náhodou,“ přibližuje Rapla kreativní producent České televize Josef Viewegh.

„Kritický a divácký ohlas na Cirkus Bukowsky doma i v zahraničí pomohl tomu, že postava detektiva Kuneše je první, které se v historii České televize dostalo spin-offu, tedy přešla z jednoho úspěšného seriálu do své vlastní série,“ říká ředitel programu České televize Milan Fridrich.

Foto: Česká televize

Miroslav Etzler

„Kuneše mám rád, protože je dobře napsaný, je to detektivní futrál a taková role se nedala odmítnout. Řekl bych o něm, že je to typický antihrdina, což v české seriálové dramaturgii není tak zcela běžná věc. Pro mě má spíš, řekl bych, až irskou formu. Ale určitě je zábavný,“ dodal Hynek Čermák.

Konečně objevili Krušné hory

Zdá se, že po letech pražských kaváren a opileckých moravskovinných seriálů televize konečně zjistily, že existují i západní a severozápadní části ČR. Krušnohorskou vlnu zdařile nastartovala temná česko-německá komedie Schmitke a také Rapl se bude točit v Jáchymově, Karlových Varech, Mariánských Lázních a na německé straně hranic.

„Při vývoji příběhu nás bavilo pohrávat si s osudy svérázného detektiva, odveleného do nejzazšího koutu republiky, kde lišky doslova dávají dobrou noc. Krušné hory jsou krásnou mystickou krajinou, nicméně také nemilosrdně krutým podnebním pásmem, ve kterém v minulosti dokázal přežít jen velmi tvrdý jedinec,“ uvedl režisér a scenárista Jan Pachl.

Vedle Čermáka uvidíme v „mystickém” kraji Alexandra Pyška či Miroslava Etzlera a také pár německých herců.

Reklama

Výběr článků

Načítám