Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Návštěvnost je slabší, na prvním místě Pixely

Novinky, Stanislav Dvořák

Kina trápí tradiční letní nedostatek kvalitních titulů a ani návštěvnost není nejlepší. Zatím „vládnou” komedie s postavičkami z videoher či americké komiksové adaptace.

Foto: Falcon

Pixely

Článek

Americká akční komedie Pixely je založena na bláznivé zápletce. Mimozemšťané si chybně vyloží videozáznamy klasických videoher jako vyhlášení války, zaútočí na Zemi s armádou jednotek, která je inspirovaná objekty ze zmíněných videoher. Prezident Will Cooper (Kevin James) je nucen vyzvat na pomoc svého nejlepšího kamaráda z dětství a nepřekonatelného hráče videoher Sama Brennera (Adam Sandler), jenž v současné době provádí instalace domácích kin, aby se ujal vedení týmu ostřílených pařanů (Peter Dinklage a Josh Gad), a zachránil tak naši planetu.

Rodinná animovaná komedie V hlavě pojednává o těžkém dospívání Riley, která je vytržena ze svého starého života na americkém Středozápadu poté, co se její otec musí kvůli novému zaměstnání přestěhovat do San Franciska. Riley je ovládána svými emocemi – Radostí (Amy Poehler), Strachem (Bill Hader), Hněvem (Lewis Black), Znechucením (Mindy Kaling) a Smutkem (Phyllis Smith). Emoce žijí v Řídicím centru, centrále uvnitř Rileyiny mysli, odkud jí pomáhají vypořádat se s nástrahami všedních dní.

Třetí pozici zaujímá Fantastická čtyřka, další z nekonečné řady amerických fantasy/komiks/sci-fi snímků, v nichž se „nerdi“ promění v bytosti se superschopnostmi a zachrání svět.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Pixely23 855
2.1.V hlavě18 149
3.-Fantastická čtyřka12 380
4.3.Mimoni11 681
5.2.Mission Impossible: Národ grázlů9 611
6.5.Nesmrtelný4 224
7.4.Ant-Man3 868
8.7.Domácí péče3 688
9.24.Barbie Rock n Royals3 425
10.8.Méďa 23 217

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám