Hlavní obsah

The War on Drugs přijíždějí ve chvíli, kdy jsou na vrcholu

Praha

V pražském Lucerna Music Baru vystoupí 17. srpna filadelfská skupina The War On Drugs, jejíž indie rock je ovlivněn americkou countrybluesovou tradicí. Soubor od svého vzniku v roce 2005 prodělal řadu změn a obsazení se stabilizovalo až v roce 2012.

Foto: LMB

Šéf The War on Drugs Adam Granduciel

Článek

V jeho středu stojí zpěvák, klávesista a kytarista Adam Granduciel, který jej založil s dalším kytaristou, Kurtem Vilem, jenž ale po debutu Wagonwheel Blues v roce 2009 odešel. Sestava i pojetí krystalizovaly na druhém albu Slave Ambient z roku 2011, od něhož už vedla přímá cesta k třetímu nejúspěšnějšímu albu Lost In The Dream.

Deska se objevila nejen na 26. místě žebříčku Billboardu, ale také se ocitla v čele několika bilančních žebříčků nejlepších loňských alb. Lost In The Dream reflektuje Granducielovu osamělost a deprese, kterými trpěl po konci turné. Hudba je ovlivněná paisley undergroundem, ale i pojetím Toma Pettyho a Bruce Springsteena, stejně jako tradicí americké hudby.

První koncert skupiny v České republice se proto koná v nejlepší okamžik – ve chvíli, kdy se The War on Drugs dostali poprvé na špici.

Do Prahy kapela přijíždí na vrcholu svého tvůrčího snažení ověnčená vavříny, aby 17. srpna premiérově odehrála svůj koncert v pražském Lucerna Music Baru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám