Hlavní obsah

Nové knihy: Čivrný, Christie, Březina, Koontz i Lennon

Právo, František Cinger

Nabídka přináší román Lumíra Čivrného z doby nacistické okupace, detektivky Agathy Christie a Jiřího Březiny a příběhy věnované mladým čtenářům od Robina F. Gaineyho, Deana Koontze či Fredrika Backmana. Místo komiksu nabídka textů Johna Lennona.

Článek

Lumír Čivrný:

Černá paměť stromu

Nové knihy

Rudy, židovský lékař z Prahy, uprchne z transportu a utíká přes ukrajinsko-polské pomezí do Maďarska, kde se opět dostane do rukou gestapa. Předobrazem tohoto dramatického osudu byl skutečný příběh jednoho z autorových přátel, on sám byl statečným odbojářem.

Akropolis, 224 stran, 259 Kč

Agatha Christie:

Vražda krejčovským metrem

Nové knihy

Když jednotvárný, zcela všední život v St. Mary Mead rozčísne vražda zámožné paní Spenlowové, o identitě jejího vraha nepanuje žádná pochybnost. V městečku, v němž se nic neutají, mají na věc všichni svůj jasný názor. Všichni – až na starou slečnu Marplovou.

Tympanum, přeložil Jan Zábrana, čte Jana Hermachová, 42 min, mp3 169 Kč, CD 199 Kč

Jiří Březina:

Promlčení

Nové knihy

Detektivní román o zločinech, které dlouho spaly za hraničním pásmem. Když se k jedné složce s podezřelou smrtí připojí druhá, rozhodne se mladý detektiv Tomáš Volf vyzpovídat člověka, který se tehdy vyšetřování účastnil: bývalého úředníka ministerstva vnitra.

Motto, 248 stran, 249 Kč

Robin F. Gainey:

Srdcový kluk

Nové knihy

Život malého pejska Shimoniho je plný drobných potěšení, dobrodružství a radosti ze života. Pak ale zjistí, že jeho milovaný páníček podvádí paničku s navoněnou a chamtivou Donnou Rosou. Spokojený pohodlný život se otřásá v základech a psí hrdina se rozhodne jednat.

Motto, přeložila Dagmar Kalová, 328 stran, 299 Kč

Dean Koontz:

Město

Nové knihy

Dětský svět je plný štěstí, ale může být i plný smutku. Autor vypráví příběh devírtiletého klavíristy Jonaha, jeho nejlepšího kamaráda i jeho rodiny. Chlapec na pomnezí příběhu o zločinu objevuje hranici mezi snem a skutečností a s tím i nové odstíny života kolem sebe.

XYZ, přeložil Jan Podzimek, 384 stran, 349 Kč

Fredrik Backman:

Babička pozdravuje a omlouvá se

Nové knihy

Každé sedmileté dítě si zaslouží superhrdiny. Tak to říká babička, která je ve svých osmasedmdesáti letech schopná se vloupat do ZOO, strašit sousedku sněhulákem… Umí vytvořit úžasný pohádkový svět a vnučce Else přichystá nezapomenutelné dobrodružství.

OneHotBook, přeložila Jitka Herčíková, čte Valerie Zawadská, 12: 47 hod, mp3 299 Kč, 2CD 399 Kč

John Lennon:

Nanebepění

Nové knihy

Kolekci shrnující prózu i nebeletrii vydal autor až po rozpadu Beatles. Absurdní krátké texty a básničky jsou postaveny především na hře s jazykem a popírání obvyklých forem. Kniha obsahuje i slavnou Baladu o Johnovi a Yoko, kde popisuje pronásledování americkými i britskými úřady.

Argo, přeložili Tomáš Zábranský, David Záleský, 214stran, 238 Kč, e-kniha 148 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám