Hlavní obsah

Divadlo Bez zábradlí uvádí v srpnu své nejlepší tituly

Právo, Radmila Hrdinová
Praha

Už podesáté se v pražském Divadle Bez zábradlí koná takzvané Letní hraní. Soubor nabízí během srpna nejoblíbenější inscenace ze svého repertoáru, na které se v sezóně stojí dlouhé fronty.

Foto: Kryštof Kalina

Stanislav Zindulka (velvyslanec Kumranistánu), Josef Carda (stálý vládní tajemník) a Karel Heřmánek (předseda vlády Jim Hacker) ve hře Jistě, pane premiére!

Článek

Letní hraní zahájil minulou neděli už tradičně koncert skupiny Čechomor. Z repertoáru Divadla Bez zábradlí se diváci mohou těšit na komedii Jistě, pane premiére! v hlavní roli s Karlem Heřmánkem, Harwoodova Garderobiéra s Josefem Cardou, hru Láska s Danou Morávkovou, Indickou banku s Karlem Heřmánkem juniorem, divácky populární komedie Blbec k večeři a Kdes to byl(a) v noci? či Každý rok ve stejnou dobu, kde již řadu let excelují Veronika Freimanová a Zdeněk Žák.

Jako bonus jsou naplánovány i dvě inscenace s herečkou Simonou Stašovou. První z nich, hra Neila Simona Poslední ze žhavých milenců, bude k vidění v sobotu 8. srpna od 19.30 hodin.

Partnerem Simony Stašové v ní je Petr Nárožný. Druhým titulem je příběh italské herečky Anny Magnaniové a amerického dramatika Tennessee Williamse Římské noci z pera italského dramatika Franka D’Alessandra, v němž po boku Stašové hraje Oldřich Vízner.

„Letos jsme se rozhodli protáhnout Letní hraní až do září. Římské noci jsou tak na repertoáru i 5. září. Vzhledem k tomu, že na tuto hru čekají diváci i několik měsíců, rozhodli jsme se ji uveřejnit i v letním čase,“ říká manažerka divadla Hana Heřmánková.

Letní hraní ukončí legendární představení Jakub a jeho pán v hlavních rolích s Jiřím Bartoškou, který se touto postavou vrací na divadelní prkna, a Karlem Heřmánkem.

„Jakuba budeme hrát sedmého září a bude to první představení, které Jiří Bartoška odehraje po delší přestávce. Jsme nadšení a velmi si vážíme toho, že se Jiří rozhodl objevit na divadelních prknech po své nemoci právě u nás ve hře, kterou s Karlem Heřmánkem hrají už desítky let,“ říká Heřmánková.

Reklama

Související články

Léto s Divadlem Bez zábradlí

Řada především pražských divadel si v posledních letech zvykla neopouštět své diváky ani o prázdninách - ať už je to Divadlo Ungelt, Divadelní spolek Kašpar...

Výběr článků

Načítám