Hlavní obsah

Aňa Geislerová v hororu Polednice

Novinky, Taťána Marenčíková

V hlavních rolích původního českého hororu Polednice se nově setkají dvě velké ženy českého filmu, Daniela Kolářová a Aňa Geislerová. Pro mnohé překvapivé sjednocení castingu s žánrem má na svědomí autorsko-producentské duo Matěj Chlupáček – Michal Samir, známé díky vydařenému debutu Bez doteku a generační filmové výpovědi Hany.

O filmu PoledniceVideo: Falcon

 
Článek

Děj se točí kolem hlavní hrdinky Elišky, jež se společně s malou dcerkou pokouší o nový začátek ve starém prostředí, rodné vesnici svého manžela. Vlídné přijetí sousedů naruší místní podivínka s pomatenou myslí, která se nevyrovnala s vlastním dávným neštěstím. Eliška, pod tlakem traumatu z osamělosti a bojů se stereotypy, se ocitá v síti prokletí. Podaří se jí zachránit sebe i dceru před mysteriózním zlem včas, nebo ji zcela ovládne stín Polednice či vlastní šílenství?

Ačkoli název díla odkazuje ke Karlu Jaromíru Erbenovi a jeho nejslavnější sbírce básní, inspirace pro snímek, který je zasazen do současnosti, je pouze volná.

Foto: Falcon

Z natáčení hororu Polednice

V centru příběhu, který se, velmi aktuálně, odehrává během horkého léta v malé vesnici, stojí mladá žena nucená bojovat jak s nepřízní osudu, tak i s vlastními přízraky. „Šlo nám o to vytvořit skutečně moderní tvar filmu v rámci hororového žánru, nikoliv dobové ztvárnění známé balady. Chtěli jsme, aby zdánlivě běžný životní příběh, dostal v  Polednici temnou, napínavou, hororovou atmosféru, kdy se stírají hranice skutečnosti a fantazie,“ vysvětlují producent Matěj Chlupáček a scenárista Michal Samir.

”Eliška je typickým příkladem mámy pod tlakem, v těžké životní situaci, kterou se nerozhodne řešit jednoduchým způsobem, a tím, že se realitu snaží potlačit, nakonec vytvoří jinou, mnohem horší variantu toho, co se opravdu stalo,“ říká Aňa Geislerová.

Vedle ní a již zmíněné Daniely Kolářové se dalších rolí zhostí Karolína Lipowská, Jiří Štrébl, Marie Ludvíková nebo Halka Třešňáková.

K realizaci byl přizván debutující režisér Jiří Sádek, za kameru se postavil Saša Šurkala. Natáčet se bude v průběhu srpna v okolí Berouna a premiéra je plánovaná na březen příštího roku.

Reklama

Výběr článků

Načítám