Hlavní obsah

Bigbít a alternativa v Tasově

Novinky, Stanislav Dvořák

Festival Beseda u Bigbítu vypukne o víkendu v Tasově na Hodonínsku. Multižánrová akce s alternativní příchutí začíná v pátek v 16.30 a zazní tam mimo jiné německý krautrock vedle jemné slovenské písničkářky Katarzie, Zdeňka Bíny či transovní Wovoky.

Foto: Katarzia

Písničkářka Katarzia

Článek

„Jako hlavní zahraniční hosté se představí němečtí krautrockoví Von Spar a žánrově nezařaditelní španělští Seward, kteří na festivalu zahrají hned dva koncerty. Velkým příslibem jsou také rockoví experimentátoři z Maďarska Jü a polská Wovoka, čerpající z transu šedesátých let. Silné zastoupení bude mít slovenská scéna. Vystoupí zde mj. hvězda slovenské scény Korben Dallas nebo velká naděje slovenského písničkářství Katarzia. Peloton českých kapel povedou Vložte kočku v závěsu s triem Zdeňka Bíny, známého účinkováním v legendárních -123 minut,“ vypočítává za pořadatele Pavel Uretšlégr.

„Když spočítám naše účinkující kapely, přidám k nim písničkáře a umělce z doprovodného programu i nezařazené performance konané v plenéru, na našich třech pódiích letos máme celkem 60 oficiálních položek v programu, což je dosavadní festivalový rekord. Souběžně s počtem vystupujících ale pořád sázíme hlavně na kvalitu,“ poznamenal ředitel festivalu Tomáš Ševčík. „Jedinou změnou v programu je neúčast původně avizovaného srbského tria Repetitor, které v programu nahradila košická Chiki Liki Tu-a.“

Letos mají tasovští i třetí scénu. Vystoupí tam duo Tvrdý/Havelka a jemně melancholická Ira Mimosa. Program doplní soutěž písničkářů i divadlo Ochotní pro cokoliv. Podrobnosti na www.besedaubigbitu.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám