Hlavní obsah

Knihám Harper Leeové chybí stránky

Právo, LZ

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaná kniha americké spisovatelky Harper Leeové Go Set a Watchman (Jdi, postav hlídku) přinesla čtenářům v Británii drobné zklamání. Kvůli chybě tisku jí totiž chybí několik posledních stran.

Foto: ČTK

Americká spisovatelka Harper Lee

Článek

Prvních 25 tisíc vytištěných kopií postrádá na posledních stránkách text. Jen v Británii se přitom během prvního dne prodalo 105 tisíc výtisků.

Nakladatelství Penguin Random House, které knihu vydalo, se nechalo slyšet, že kvůli chybě v tiskárně schází přesně šest stran. Knihy budou poškozeným čtenářům nahrazeny výtisky novými, které by už měly být vyrobeny a jdou do prodeje.

Velká část chybně vytištěných knih byla prodána přes Amazon, jenž už všechny zákazníky e-mailem upozornil, že pokud vlastní neúplné vydání, bude jim zdarma vyměněno.

„Chybějící věty a odstavce úplně narušily čtenářský zážitek. U tak historicky významné knihy je to škoda,“ uvedl jeden z poškozených pro deník The Guardian.

Reklama

Výběr článků

Načítám