Hlavní obsah

Cate Blanchettová se dala na režii

Novinky, Stanislav Dvořák

Australský seriál Stateless má být prvním televizním dílkem, které bude herečka Cate Blanchettová režírovat. Není jasné, zda v něm bude i hrát.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Cate Blanchettová na filmovém festivalu v Cannes

Článek

Jde o „tragický skutečný příběh Cornelie Rauové“, který se stal v roce 2004. Mladá žena tehdy utekla ze spárů sekty, ale pak musela bojovat s psychiatrickými zařízeními a se státem.

Projekt financuje Screen Australia, tamější federální agentura, a produkuje firma Matchbox Pictures. Herečka chce navíc ještě režírovat celovečerní film The Dinner podle scénáře Orena Movermana. Zatím se pokusila realizovat jako režisérka jen jednou a nedopadlo to nejlépe. Povídkové drama The Turning se nedočkalo vřelého přijetí.

Foto: Lucy Nicholson, Reuters

Cate Blanchettová s Oscarem

Drtivá většina lidí zná australskou herečku spíše z trilogie Pán prstenů. Filmů ale od devadesátých let natočila mnohem více -  Talentovaný pan Ripley, Nebe, Kafe a cigára, Zápisky o skandálu, Bábel, Letec. Jednoznačný obdiv si vysloužila díky dramatu/komedii Woodyho Allena Jasmíniny slzy, kde excelovala svým ztvárněním kdysi bohaté hysterky, která se nečekaně musí začít sama živit.

Reklama

Výběr článků

Načítám