Hlavní obsah

Vousatá zpěvačka zazpívá v Praze gayům a lesbám

Novinky, sad

Rakouská vousatá zpěvačka z Eurovize Conchita Wurst se už chystá do Prahy. Pozvali si ji pořadatelé festivalu Prague Pride 2015, který začne 10. srpna.

Foto: Reuters

Conchita Wurst

Článek

„Další velkou hvězdou koncertu bude Aneta Langerová, která dominovala dubnovému předávání hudebních Andělů. Při zahájení Prague Pride vystoupí s písněmi ze svého oceněného alba roku Na Radosti. Předskokanem oběma zpěvačkám bude mladý popový zpěvák Jaro Smejkal, který se nedávno veřejně přihlásil ke své gay orientaci,” sdělila mluvčí Bohdana Rambousková.

„Prague Pride, festival s gay, lesbickou, bisexuální a transgender tematikou, začíná v pondělí 10. srpna v 18:00 velkým koncertem na Střeleckém ostrově. Tam bude až do pátku 14. srpna umístěna festivalová vesnička Pride Village, v níž se každý den budou konat kulturní, společenské i sportovní akce. Na programu jsou i organizované pikniky nebo odpoledne pro rodiče s dětmi,” dodala.

„Střelecký ostrov je místo se skvělou atmosférou. Chceme, aby se v Pride Village setkávala LGBT komunita s majoritní společností, poznávali se a bavili se spolu,“ uvedla ředitelka Prague Pride Kateřina Saparová.

S nevolí některých občanů se setkává především sobotní karnevalový průvod, který 15. srpna vyjde z Václavského náměstí a skončí v parku na Letné, kde budou připravena dvě hudební pódia, jarmarQ LGBT neziskovek, občerstvení a různé aktivity.

V roce 2014 byl průvod narušen před Nemocnicí na Františku skupinou odpůrců, kteří si sedli doprostřed cesty. Policisté je museli ručně odnášet z místa, všechno ale proběhlo bez násilí a nikdo nebyl zraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám