Hlavní obsah

Do Lokte na Banditu, Bídníky i Rusalku

Právo, rh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do přírodního amfiteátru pod romantickým západočeským hradem Loket se opět vrací hudební divadlo. Ve dnech 16. - 18. července se zde uskuteční již 14. ročník dnes již tradičního festivalu Loketské kulturní léto.

Foto: archiv Loketské kulturní léto

Loketský amfiteátr se nachází přímo pod romantickým hradem obtékaným řekou Ohří.

Článek

Letos se festivalová představení odehrají nejen v amfiteátru, ale i na nádvoří loketského hradu. Hned první večer na nádvoří zahraje Divadlo A. Dvořáka z Příbrami inscenaci Štědroňovy a Uhdeho Balady pro banditu s Pavlem Baťkem v roli Nikoly.

Foto: archiv Loketské kulturní léto

Jan Ježek jako Jean Valjean získal uznání i v zahraničí.

O den později bude amfiteátr patřit koncertnímu provedení slavného muzikálu Bídníci v hvězdném obsazení. Se svou životní rolí Jeana Valjeana se v Lokti rozloučí tenorista Jan Ježek, který se zasloužil o obnovení tradice letních loketských operních večerů, dále se na scéně objeví Jitka Čvančarová, Hana Holišová, Radka Coufalová, Jiří Korn, Dušan Vitázek a další muzikálové osobnosti.

Foto: archiv Loketské kulturní léto

Loketský amfiteátr se nachází přímo pod romantickým hradem obtékaným řekou Ohří.

Poslední loketský večer bude patřit Dvořákově Rusalce v režii Martina Otavy a s předními operními sólisty v hlavních rolích: Rusalku ztvární sopranistka Dana Burešová a Prince Aleš Briscein. Dále účinkují sólisté a orchestr Národního divadla v Praze a sbory divadel v Praze, Plzni a Liberci pod taktovkou dirigenta Národního divadla v Praze Jana Chalupeckého.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám