Hlavní obsah

Nové knihy: Hošková, Šťastná, Frenchová, Urbaníková a Šulc

Právo, František Cinger

Novinky letního týdne nabízejí čtení o znovunalezení smyslu života, ale i pořádnou porci detektivních příběhů. Dále příběhy evropských žen, které si vzaly muslimy a litovaly toho, vyprávění o matematice jako zábavné hře, i komiksový příběh slavných Mimoňů.

Článek

Blanka Hošková:

Kamilenky

Nové knihy

Práce, nemocný a na život rezignující manžel, kamarádka, které se rozpadá a zase skládá vztah… To je na jednu ženu mnohdy opravdu moc. A řešení? Dovolená! S odjezdem ženy i manžel sezná, že rezignace není zrovna ideální životní postoj a vše se dá v lepší obracet…

Jota, 310 stran, 248 Kč, e-kniha 159 Kč

Barbora Šťastná:

Jak jsem sebrala odvahu

Nové knihy

Kniha o tom, že odvaha a strach se nevylučují. Hrdinka se bojí otevírat dopisy s modrým pruhem, bojí se pavouků, zubaře, bojí se, že v práci přijdou na to, že nic neumí. Přišla však na to, že i když se strachu nezbaví, nemusí ho za všech okolností poslouchat.

Motto, 240 stran, 229 Kč

Tana Frenchová:

Místo pro tajnosti

Nové knihy

V areálu soukromé dívčí střední školy v Dublinu bylo nalezeno tělo chlapce. Vraha se vypátrat nepodařilo. O rok později se na nástěnce ve škole objevuje fotka oběti s anonymním vzkazem: Vím, kdo ho zabil. Dostává se do rukou mladého detektiva Stephena Morana.

Argo, přeložil Petr Pálenský, 511 stran, 398 Kč, e-kniha 248 Kč

Elizabeth Haynesová:

Do nejtemnějšího kouta

Nové knihy

Cathy se chodí bavit s přáteli a bezstarostně si užívá život. Všechno se změní, když narazí v klubu na šarmantního muže, který se zdá být ztělesněním všeho, po čem touží. Ten se však záhy začne měnit a kolem dívky se utahuje smyčka násilí, pronásledování a týrání.

Argo, přeložila Kristýna Mališová, 424 stran, 348 Kč, e-kniha 248 Kč

Eva Urbaníková:

Ztracené

Nové knihy

Šest žen, které se zamilovaly do muslima. Známá slovenská autorka se setkala se šesti Evropankami, které se zamilovaly do muže jiné mentality a odlišné kultury, provdaly se za něj a měly s ním děti. A pak se všechno změnilo a nic už nebylo jako předtím..

Motto, 216 stran, 199 Kč

Viktorín Šulc:

Démon v mém srdci

Nové knihy

Druhý svazek pentalogie o historii tuzemské sexuální vraždy postihuje případy z let 1983 až 1992. Znovu tak ožívají kauzy spartakiádního škrtiče Straky, „cesťáků s vraždou“ Kotta a Kutílka nebo krvavé smrti matky a dvou dospělých dcer, objasněné po třinácti letech.

Epocha, 592 stran + fotopříloha, 549 Kč, e-kniha 249 Kč

Peter Mayle, Gérard Auzet:

Tajnosti francouzského pekaře

Nové knihy

Výlet do provensálského Cavaillonu za vyprávěním o pečení chleba po francouzsku. Od přípravy a mixování těsta po vlastní pečení od tradičních baget a bulek až po kořeněné, olivové či vinné chleby. Jednoduché a podrobně vysvětlené recepty, postupy a tipy.

Argo, přeložil Jiří Sedláček, 132 stran, 189 Kč, e-kniha 129 Kč

Alex Bellos:

Alexova dobrodružství v zemi čísel

Nové knihy

Matematika jako srozumitelná věc. Autor ukazuje, že i problémy, které se tváří komplikovaně, lze podat lehce a setrvávat přitom na pomezí vyprávění. Kniha ukazuje, v čem je matematika užitečná, inspirující, ale i vstřícná, vřelá a vzrušující.

Dokořán, přeložil Antonín Handl, 384 stran, 399 Kč

Didier Ah-Kohn, Renaud Collin:

Mimoni 1: Banán

Nové knihy

Komiksová série je složená z jednostránkových vypointovaných epizod populárních hrdinů, které jsou zcela beze slov, takže si komiks můžou užít i ti nejmenší čtenáři... Ovšem díky skvělým fórům a lahůdkovému grafickému zpracování potěší i ty odrostlejší.

Crew, přeložil Richard Podaný, 48 barevných stran, 149 Kč

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám