Hlavní obsah

Maria Luigia Borsi vystoupí v úterý na Prague Proms

Právo, rh

Italská sopranistka Maria Luigia Borsi vystoupí v úterý večer ve Smetanově síni Obecního domu v Praze na recitálu Opera Gala, který je součástí 11. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms.

Foto: archiv Prague Proms

Maria Luigia Borsi je hvězdou 11. ročníku mezinárodního hudebního festivalu Prague Proms.

Článek

Přednese árie z oper Giacoma Pucciniho, Alfreda Catalaniho a písně Ernesta de Curtis, Francesca Paola Tostiho a dalších italských skladatelů.

Maria Luigia Borsi zahájila hvězdnou kariéru jako Liu v Pucciniho Turandot v milánské La Scale. V Benátkách debutovala při slavnostním znovuotevření Gran Teatro La Fenice jako Violetta Valéry ve Verdiho La traviatě. Na vrcholu svých pěveckých sil účinkuje dnes na nejvýznamnějších světových pódiích s předními orchestry i dirigenty.

Doprovodí ji Český národní symfonický orchestr, který zahraje i předehry z oper Gioacchina Rossiniho, Giuseppe Verdiho a Pietra Mascagniho. Dirigovat bude Marcello Rota, který má na svém kontě více než třicet oper, přičemž důraz klade právě na italský repertoár, a který je každoročně hostem Prague Proms. S Českým národním symfonickým orchestrem absolvoval v posledních letech více než čtyřicet koncertů po metropolích nejen Evropy, ale i Spojených arabských emirátů, Austrálie a Nového Zélandu, kde společně doprovázeli Andreu Bocelliho.

Reklama

Výběr článků

Načítám