Hlavní obsah

Steven Spielberg zfilmuje Crichtonem nedokončený román

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký režisér Steven Spielberg se chystá na filmovou adaptaci románu Mikro, za kterým stojí americký spisovatel Michael Crichton. Práva už zakoupilo studio DreamWorks. Spielbergova manželka a Laurent Bouzerau se stanou producenty filmu.

Foto: ČTK

Americký režisér Steven Spielberg

Článek

Mikro je román o skupině mladých vědců, kteří odjedou na Havajské ostrovy, aby se ucházeli o výzkumnou práci v nové společnosti Naningen. Ta vlastní převratnou technologii, která dokáže zmenšit předměty i živé bytosti a vypustit je do mikrosvěta. Ředitel společnosti potřebuje zničit důkazy o své činnosti, a tak mladé vědce hodlá zlikvidovat. Šanci přežít mají pouze díky svým znalostem biologie.

Mikro byl poslední román Michaela Crichtona (1942–2008). Připravil si k němu poznámky, ale pak zemřel. Dokončil jej jiný americký autor Richard Preston. V Americe kniha vyšla v roce 2011, v českém překladu o dva roky později.

Steven Spielberg už zfilmoval příběh jiné Crichtonovy knihy, a sice Jurský park.

Reklama

Výběr článků

Načítám