Hlavní obsah

Parta z Případu pro exorcistu se vrátí v detektivce Modré stíny

Novinky, Stanislav Dvořák

Případ pro exorcistu se setkal s dobrým ohlasem. Netrvalo dlouho a chystá se volné pokračování, třídílná minisérie Modré stíny. Režii má Viktor Tauš.

Foto: Česká televize

Miroslav Krobot v Případu pro exorcistu

Článek

První část ze série detektivek, Případ pro exorcistu, si získala diváky výborným obsazením (to zůstane zachováno), slušnou literární předlohou i suchým humorem, v němž exceloval nejen Miroslav Krobot.

„Nová třídílná minisérie Modré stíny vychází opět z předlohy spisovatele Michala Sýkory a na obrazovky se v ní vrátí parta detektivů v čele s Klárou Melíškovou, Stanislavem Majerem, Miroslavem Krobotem a Terezou Voříškovou,“ prozradila mluvčí České televize Alžběta Plívová.

„Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Poté, co se jeho mrtvola najde v jeho vlastní pracovně, budou řešit to, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy,“ řekl  kreativní producent Jan Štern, v jehož tvůrčí producentské skupině Modré stíny vznikají.

Foto: Pavla Černá

Martin Pechlát, Tereza Voříšková a Stanislav Majer

„Případ pro exorcistu nám ukázal, že původní tuzemské detektivky, které vznikají na základě žánrově propracovaných předloh, navíc s prvky černého humoru, jsou směrem, který dokážeme kvalitně rozvíjet. Na pokračování v podobě Modrých stínů režírovaných Viktorem Taušem naváže závěrečná trilogie Pět mrtvých psů, jejíž natáčení se právě v této době připravuje,“ dodal.

„Detektivové od Nejsvětější Trojice Michala Sýkory a Petra Jarchovského jsou výjimeční tím, že každý jejich příběh je vyprávěn na platformě trochu jiného žánru. Případ pro Exorcistu byl žánrově detektivkou, kde se hrdinové v každém díle zabývali jedním podezřelým, a postupně tak směřovali k odhalení skutečného vraha. Modré Stíny jsou více thrillerem, protože napětí nevychází jen z toho, kdo je vrah, ale především z nemožnosti jeho usvědčení. Detektivové tu jsou postaveni před možná silnějšího protihráče, než jsou oni sami,“ řekl režisér Viktor Tauš.

„Modré Stíny jsou mojí první konfrontací s žánrem thrilleru i formátem televizní minisérie. Rád se takovým výzvám vystavuji, protože je pro mne důležité pracovat s energií vlastní radosti z objevování. Jsem zvědavý, jestli v téhle zkoušce obstojím, protože v žánru detektivní minisérie je v současnosti kvalitní konkurence největší.“

Modré stíny se budou natáčet až do první půlky srpna, a to v Praze, Černošicích a v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám