Hlavní obsah

Nový rekord prodeje knihy E L Jamesové

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na západní trh se dostala nová kniha E L Jamesové nazvaná Grey: Fifty Shades of Grey as Told by Christian (Grey: Padesát odstínů šedi z pohledu Christiana). Přináší dobře známý příběh nahlížený očima hlavního hrdiny Christiana Greye.

Foto: ČTK

Na trh byla knihu uvedena před několika dny.

Článek

Byť kritika knihu příliš nepochválila, komerčně se jí daří skvěle. Fanoušci si jí za první čtyři dny koupili 1,1 miliónu kopií. „Nadšení a rozruch, o které se kniha postarala, jsou obrovské a první výsledky prodeje mě velmi těší,“ nechala se slyšet Susan Sandonová z vydavatelství Cornerstone.

Ve Velké Británii se během prvních tří dnů z aktuální novinky prodalo 647 401 výtisků. Díky tomu se stala historicky nejrychleji se prodávajícím titulem v Británii. Jamesová totiž překonala tamní rekord knihy Ztracený symbol od Dana Browna z roku 2009, z něhož se tehdy ve stejném čase prodalo 551 tisíc kopií.

Zajímavé je, že pár dní před vydáním knihy zmizel rukopis a vydavatelství se obávalo, že se pachatelé pokusí prodat výňatek médiím či udělat z rukopisu pirátské kopie. Policie však dosud žádné důkazy o krádeži nenašla.

Reklama

Výběr článků

Načítám