Hlavní obsah

Česko-čínská sci-fi bude stát 320 miliónů

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér českého původu Steve Lichtag sdělil Novinkám, že plánuje s čínskými partnery natáčení filmu s rozpočtem 320 miliónů korun. Jedná se o sci-fi z budoucnosti.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Steve Lichtag

Článek

„Jde o čínsko-českou koprodukci, je to celovečerní hraný film. Pracovně se to jmenuje Coral Moon,“ řekl Lichtag.

Příběh se bude odehrávat v roce 2100 v podmořském světě. V té době již vymřou koráli a vědci budou odvážet z umírajícího oceánu všechno možné do Číny, kde se bude stavět největší akvárium na světě.

„Je to ale současně i love story, dramatický příběh,“ dodal Lichtag. Ačkoli jde o fantastiku, režisér se domnívá, že je to „sci-fi s reálným výhledem“. Lidstvo totiž opravdu dlouhodobě likviduje moře a vymírají nejenom koráli.

Filmař Steve Lichtag natočil například třídílný dokument Quo vadis Cambodia nebo dokumentární seriál o gulazích Sibiř – země žalu, země naděje. Od roku 1995 realizoval šestidílné tematické dílo Hledání křišťálového světa a poté slavný dokument Carcharias – Velký Bílý, jenž měl premiéru v roce 2001 na NBC.

V roce 2004 natočil Tanec modrých andělů o nesmyslném a brutálním zabíjení velryb japonskými velrybáři a o dva roky později Prapodivný svět o kontroverzním elektroodlovu ryb v českých řekách. V roce 2007 se stal držitelem prestižní ceny Kantuta, která je udělována pod záštitou Ministerstva kultury České republiky.

Reklama

Výběr článků

Načítám