Hlavní obsah

Vzniká nový muzikál o skupině Beatles

Právo, Šárka Hellerová

Ve Velké Británii chystají nový muzikál o legendární liverpoolské skupině Beatles. Napsal to list The Guardian.

Foto: ČTK

Beatles stále inspirují, tentokrát k novému muzikálu. Snímek je z roku 1963.

Článek

Tvůrci představení, které by mělo mít premiéru 1. dubna 2016 v londýnské Royal Albert Hall, se zaměří především na práci slavné čtveřice v nahrávacích studiích Abbey Road, kde zrealizovala mimo jiné historicky ceněná alba Revolver (1966) či Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (1967).

Muzikál dostal název The Sessions at Abbey Road a jeho pódiovou součástí bude mimo jiné replika proslulého Studia Two, v němž Beatles pracovali. Tvůrci na scéně použijí i dobové technické vybavení.

Na muzikálové novince se podílí devětatřicet hudebníků a osm zpěváků. Producent Stig Edgren označil připravovaný projekt jako muzikálový dokument, ve kterém se herci nebudou snažit napodobit členy kapely, nýbrž se zaměří na co nejdůvěryhodnější přiblížení nahrávání muzikantů v Abbey Road. „Nechceme vypadat jako Beatles, chceme znít jako oni. Myšlenkou je ukázat, jakým způsobem pracovali při nahrávání,“ vysvětlil Edgren.

Další z producentů Jef Hanlon dodal, že příprava muzikálu spočívá v obrovském množství zkoumání studiové práce kapely z nahrávek a archivních záznamů. „Veškerá instrumentace, aranžmá i zpěv budou představeny identicky k originálním nahrávkám,“ informoval.

Reklama

Výběr článků

Načítám