Hlavní obsah

Začíná největší pražský open-air festival. Rozhodně nejezděte autem

Novinky, Stanislav Dvořák

Centrum Prahy zaplaví od pátku do soboty večer hudba ve všech podobách. Největší ročník festivalu United Islands of Prague v historii přivítá stovky interpretů, kolem Vltavy budou v centru procházet tisíce diváků. Bylo by proto nerozumné snažit se tam jet autem. Vstup je zdarma.

Foto: Unitedislands

Birth of Joy

Článek

Na sedmi venkovních scénách se ukážou zahraniční hvězdy jako East India Youth, rockoví Birth of Joy nebo dánští Alo Wala. Domácí scénu zastoupí Electric Lady, Mydy Rabycad, PSH Live Band, Monkey Business a mnoho dalších.

Pěší zóna vznikne na Janáčkově nábřeží (od křižovatky Janáčkova nábřeží a ulice Pavla Švandy ze Semčic, až po setkání Janáčkova nábřeží s Vítěznou třídou), na Mostě Legií a v celé Petřínské ulici.

„Vjezd mají povolen rezidenti oblasti Malé Strany a Prahy 5 v blízkosti uzavírky a auta s kartou festivalu United Islands Of Prague. Uzavírka ulic platí od pátku 19. 6. od 17:00 do půlnoci a v sobotu 20. 6. od 8:00 do půlnoci,“ upřesnili pořadatelé.

Foto: Robert Tichý

Electric Lady

Na festival je nejrozumnější jet pražskou hromadnou dopravou. Pěšky je to blízko z metra Malostranská a Anděl, tramvají č. 6, 9, 12, 20, 22 lze jet do zastávky Újezd / Švandovo divadlo.

Festivalová zastávka bude umístěna na mostě Legií u vstupu na Střelecký ostrov. Na ní budou zastavovat tramvajové linky 6, 9 a 22. Pro cestu zpátky domů je možnost využít voucheru na taxi, který návštěvníci dostanou při koupi Partner passu (http://unitedislands.cz/rezervace-partner-pass/).

„Nejjednodušším způsobem, jak se na koncerty dostat a jak se pohybovat mezi jednotlivými scénami, bude využití tramvaje č. 9. Ta dostane návštěvníky do centra, bude stavět na speciálně zřízené zastávce na mostě Legií s názvem Festivalová a následně je doveze třeba i na Újezd, odkud se snadno dostanou na Kampu nebo hlavní scénu do Kinského zahrady. Na mostě Legií budou stavět také tramvaje č. 6, 12, 20, 22.

„Snažili jsme se minimalizovat rizika, která hrozí při velkém pohybu lidí v centru města a uzavírku vytvořit tak, aby se lidé mohli pohybovat po festivalovém areálu bez problémů i s dětmi. Zároveň se rok od roku snažíme zlepšovat systém uzavírek tak, abychom neztěžovali situaci motoristům, kteří centrem pouze projíždějí nebo zde bydlí,“ vysvětlil Martin Voňka, jeden z organizátorů.

Celý program najdete na www.unitedislands.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám