Hlavní obsah

Komedie Wilsonov: Agent Food zasahuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Na životě je nejsmutnější, že poslední slovo v něm maj vždycky idioti!“ tvrdí inspektor Food. Nová česká filmová komedie Wilsonov představuje tento týden divákům trailer. Film s Jiřím Macháčkem, Vojtěchem Dykem a Táňou Pauhofovou bude mít premiéru 1. října letošního roku.

Upoutávka na film WilsonovVideo: FilmBrigade

 
Článek

Komedii Wilsonov natočil režisér Tomáš Mašín podle scénáře Marka Epsteina.

„Wilsonov je gejzírem vizuálních gagů, rychlopalných slovních přestřelek a silné, stylizované výtvarné formy. Rád bych, aby se divák především bavil. Nejen vtipnými dialogy, ale i detektivní zápletkou a  mystifikací, “ říká režisér Tomáš Mašín. „I když jsem chtěl navázat na filmy jako Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemství hradu v Karpatech, tedy žánr, který z naší kinematografie na nějaký čas vymizel, nebylo cílem natočit retrofilm. Mým neskromným záměrem byl drzý, dynamický a výtvarně dotažený snímek,“ dodává režisér.

Děj detektivní komedie nás zavádí do počátku minulého století. První světová válka právě skončila a v  jednom zapadlém městě kdesi ve střední Evropě začíná primátor Dangl snít svůj velký sen. Plánuje připojení města ke Spojeným státům americkým a přejmenování na Wilsonov (na počest svého přítele, prezidenta Woodrova Wilsona).

Foto: Falcon

Jiří Macháček v komedii Wilsonov

Vše klape až na jeden nepříjemný problém! Ve městě prý řádí tajemný vrah. Oběti mají ukousnutý jazyk a hrůzou umírají ještě dříve, než vůbec dojde ke skutečnému napadení. Místní policejní sbor tápe, a tak primátor požádá o pomoc za oceánem. A sám Wilson okamžitě posílá příslušníka americké FBI. Ta má specialisty na mafie, drogy, komunisty, socialisty i jinou verbež. A má také machra na mytologii a mystiku. A tím je Aaron Food (Jiří Macháček), muž v dlouhém kabátě a klobouku, který si jen zřídka sundává z hlavy. Muž vychovaný českou kojnou.

Po celém světě už vyřešil 513 vražd a teď pomůže i Wilsonovu. A aby ve městě nebloudil, k rukám dostává mladého policejního čekatele Josefa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhující honba po stopách šíleného vraha může začít.

Ve filmu dále uvidíme Jana Krause, Luboše Kostelného, Stanislava Majera nebo Petra Čtvrtníčka.

Reklama

Výběr článků

Načítám