Hlavní obsah

Dny Jeruzaléma v Plzni a Praze: Filmy, komiks, design

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Multikulturní festival Dny Jeruzaléma/Days of Jerusalem se koná v Plzni (19. až 20. června) jako součást programu Evropského hlavního města kultury 2015 a v Praze (21. až 23. června).

Foto: daysofjerusalem.com

Komiks Mike’s place

Článek

„Už od 3. června hostí kreativní zóna DEPO2015 v Plzni výstavu volného umění a designu (ID)entita. V impozantním industriálním prostoru se sešla díla 30 multidisciplinárních umělců ze dvou měst – Jeruzaléma a Plzně, kteří se z různorodých perspektiv, na základě odlišných osobních zkušeností pramenících z rozdílných kultur, zabývali svojí identitou. A to prostřednictvím nejrůznějších médií: videa, instalace, animace, sochy, fotky i ilustrace,“ upozornila Klára Skřenková.

Výstava je otevřena zdarma každý den od 11.00 do 20.00. V sobotu 20. června od 15.00 je na programu módní přehlídka tří jeruzalémských módních návrhářek.

S jeruzalémským komiksem, či chcete-li grafickou novelou, Mike’s place: Pravdivý příběh o lásce, blues a teroru v Tel Avivu se můžete seznámit 19. června od 10.00 ve Studijní a vědecké knihovně Plzeňského kraje. Jeden z jeho autorů, Joshua Faudem, a americký novinář Jack Baxter se před dvanácti lety rozhodli natočit dokumentární film o bluesovém baru Mike’s place na telavivské pláži, ve kterém se potkávala pestrá směsice místních hostů a lidí ze všech koutů světa.

Necelý měsíc po začátku natáčení se však bar Mikes Place stal terčem teroristického útoku. Komentovaná projekce dokumentu Blues by the Beach proběhne rovněž 19. 6. od 15.00 v DEPO2015 za účasti Joshuy Faudema.

Dny Jeruzalémy nabídnou i filmy Tančící Arabové, Večírek na rozloučenou, Poznámka pod čarou, Mít s kým běžet nebo Můj otec můj bůh a Režisérova úzkost. Vstup na projekce je zdarma, ale je třeba se zaregistrovat. Více informací na stránkách www.daysofjerusalem.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám