Hlavní obsah

Do Žlutých lázní v Praze dorazí britští Alt-J

Právo, (jaš)

Alt-J, jedna z nejžhavějších britských kapel současnosti, se 17. června představí ve Žlutých lázních v Praze. V rodné Velké Británii patří k nejsledovanějším indierockovým formacím, nedávno tam vyprodala desetitisícový sál Alexandra Palace během deseti minut a za sebou má účast na festivalech Reading, Coachella nebo Lollapalooza.

Foto: archív kapely/Gabriel Green

Alt-J se představí v pražských Žlutých lázních.

Článek

Kapela z Leedsu je na světě od roku 2007. Nikdy se nesoustředila na image, skandály či jinou neuměleckou formu propagace. Od začátku hledala a nacházela vlastní hudební identitu, která jí postupem času zaručila popularitu.

První album An Awesome Wave vydala v roce 2012 a dostala za ně například prestižní Mercury Prize nebo Ivor Novello Awards. Prodalo se ho již více než miliónů kusů.

Druhé album This Is All Yours vyšlo v loňském roce. Okamžitě po vydání se stalo nejprodávanějším v Británii a také recenze na ně byly velmi dobré. Kapela na něm definovala svůj zvuk, v němž spojuje hudební postupy, které spolu ne vždy přirozeně souzní.

V roli předskupiny Alt-J se 17. června představí Britky Kaleida. Za tímto projektem stojí Christina Woodová (zpěv) a Cicely Goulderová (klávesy). Spojily se na začátku roku 2013 a charakterizuje je láska k severské kultuře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám